to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:59 | 05.09.2018

Διεθνή

Αργεντινή: Πρόοδο στις συνομιλίες για ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού διαπίστωσε η Λαγκάρντ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες για την «ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού έναντι μεταρρυθμίσεων στη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Νικολάς Ντουχόβνε


Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τρίτη ότι σημειώθηκε «πρόοδος» στις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Αργεντινής Νικολάς Ντουχόβνε για την «περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού και προώθησης μεταρρυθμίσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στις αγορές και της οικονομικής κρίσης που την έχουν φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

«Οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και, όπως έχει ειπωθεί ήδη, ο κοινός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση για να παρουσιαστεί μια πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», είπε η Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Ντουχόβνε και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA) Γκουστάβο Κανιονέρο.

Ο Νικολάς Ντουχόβνε από πλευράς του σημείωσε ότι ελπίζει πως το Συμβούλιο θα ψηφίσει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μια νέα συμφωνία για τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης για να καθησυχαστούν οι φόβοι των επενδυτών.

Ο Ντουχόβνε επανέλαβε ότι σκοπός είναι να αναθεωρηθεί και να βελτιωθεί η συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και το Ταμείο τον Ιούνιο. «Προσπαθούμε να επιτύχουμε την ψήφισή του από το Συμβούλιο (...) μέσα στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)