to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 30.08.2018

Κοινωνία

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Sunlight στην Κομοτηνή

«Δεν έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές», σύμφωνα με την εταιρεία


(φωτογραφίες: xanthinea.gr)

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 8.55 σε εργοστάσιο της Sunlight, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, του Νομού Ροδόπης.

Στο σημείο παραμένει ακόμη ένα υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς στην εργοστασιακή μονάδα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μπαταριών.

Στο μεταξύ σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρία Sunlight recycling, αναφέρει πως η φωτιά εκδηλώθηκε σε υποστηρικτική αποθήκη της μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών χωρίς ωστόσο να έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημίες.

Η εργοστασιακή μονάδα της Sunlight βρίσκεται σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής του Νομού Ροδόπης και σύμφωνα με την εταιρία έχει δυνατότητα ανακύκλωσης 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως.

«Κατασβέστηκε άμεσα η μικρής έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις 8.45 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υποστηρικτική αποθήκη της μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών, Sunlight Recycling, στην Κομοτηνή». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της εταιρείας, σε απάντηση δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν σχετικά με φωτιά στο εργοστάσιο στην Κομοτηνή. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «στο σημείο κατέφθασε η Πυροσβεστική με 3 πυροσβεστικά οχήματα. Δεν έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές».

Αξίζει να σημειωθεί πως την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους, πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις, καίγοντας ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)