to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:04 | 29.08.2018

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Η πατρίδα μας ανακτά την οικονομική κυριαρχία της

«Το νέο μοντέλο ανάπτυξης εχέγγυο για επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές, καινοτομία»


«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, έναν σημαντικό παράγοντα που μπορεί και κάνει την ειδοποιό διαφορά στο πλαίσιο του νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας και στη νέα στρατηγική που αυτό απαιτεί» επεσήμανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στη Διακρατική Συνάντηση του έργου ‘BluAct', που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Περιφερειακής Συνόδου Παράκτιων Περιφερειών και της τοπικής κοινότητας BlueGrowth.

Η ίδια τόνισε ότι στην Περιφέρεια Αττικής «θεωρούμε ότι το νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, αυτό που δίνει έμφαση στη γαλάζια οικονομία, μπορεί να είναι εχέγγυο για νέες θέσεις δουλειάς με αξιοπρεπείς αμοιβές». «Να είναι εχέγγυο για την προσέλκυση επενδύσεων. Για να γυρίσουμε σελίδα στη νέα εποχή που η πατρίδα ανακτά την οικονομική της κυριαρχία και πλέον είναι στο χέρι μας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Να βάλουμε τέλος στις δομικές δυσλειτουργίες και τις χρόνιες παθογένειες».

Ποσό 1,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη στον Πειραιά

Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σοβαρή πρωτοβουλία που έχει αναλάβει προς αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Αττικής με τον δήμο Πειραιά, η οποία, «λειτουργεί απολύτως συμπληρωματικά με το ‘BluAct'». Πρόκειται «για το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη στον Πειραιά, που η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 1,8 εκ. ευρώ».

«Ένα πρωτοπόρο, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο έργο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, το οποίο στοχεύει στην προαγωγή της καινοτομίας και το κυριότερο: τη σύνδεσή της με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα στη γαλάζια ανάπτυξη». «Μια πρωτοβουλία που στοχεύει, όπως και το ‘BluAct' στη στήριξη των νέων επιστημόνων, των νέων επιχειρηματιών μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών» σημείωσε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σημειώνεται ότι το ‘BluAct' είναι ένα δίκτυο μεταφοράς του διαγωνισμού καινοτομίας BlueGrowth, σε συνεργασία με άλλες 7 πόλεις - λιμάνια της Ευρώπης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACTIII.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)