to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 27.08.2018

Πολιτική

Αντιπολιτευτικά πυρά για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωσή της, η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι μάλλον ο τελευταίος Έλληνας που βλέπει μόνο επιτυχίες σε όσα έκανε η κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015 , καθώς όπως είπε, αρνήθηκε να αναλάβει και πάλι οποιαδήποτε ευθύνη.  

Από τα δισεκατομμύρια που φόρτωσε στους Έλληνες με τους πειραματισμούς του μέχρι και την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Αμετανόητος προσπάθησε και σήμερα να διχάσει. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Όσους μήνες του απομένουν, όσα πρόσωπα και αν ανακυκλώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, κανέναν πια δεν πείθει. Ούτε καν τους συντρόφους του που τον χειροκρότησαν σαν από υποχρέωση» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως η μόνη αλήθεια που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι ότι το κόμμα του είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητά του. «Είναι η απόδειξη ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να κρατηθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επερχόμενη ήττα του» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σπυράκη. 

«Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε εσωκομματικές ανακατατάξεις για να ξεπεράσει τα προβλήματά του», σχολίασε από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση να τοποθετηθεί γραμματέας ο Πάνος Σκουρλέτης. Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας «απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον κ.Σκουρλέτη για να διαχειριστεί μετά την καταστροφή στο Μάτι, την ήττα που έρχεται ως γραμματέας. Παιχνίδια μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Κανείς δεν ξεχνά τη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε στην χώρα. Ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει, έχει πια τελειώσει».

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός, μετά από 4 χρόνια μνημονίων και μέτρων, κοροϊδεύοντας ότι έδινε μάχες στα σαλόνια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ, είναι για γέλια» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα. «Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συνέχιση των μνημονίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η υπογραφή μαζί τους ενός ακόμα μνημονίου και οι γονυκλισίες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είναι συνέχιση του "αξιακού φορτίου της αριστεράς"! Η τυμβωρυχία και ο αυτοεξευτελισμός σε όλο τους το μεγαλείο» σημειώνει το ΚΚΕ, καταλήγοντας «η ιστορία της ταξικής πάλης γράφεται πάντα στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, ακόμη κι αν σε πρώτη φάση η πλειοψηφία του λαού δεν είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει. Και σε καμιά περίπτωση δεν γράφεται με την υποταγή στο σύστημα, στο όνομα δήθεν της λαϊκής θέλησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)