to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 21.08.2018

Πολιτική

Π. Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται συστηματικά για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας απέναντι στη δεξιά

«Έχουμε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική αντίληψη για την οργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Είμαστε απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό στη δεξιά και στην ακροδεξιά.»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται συστηματικά για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας απέναντι στη δεξιά», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον  Real Fm.

Για τα σενάρια που αναφέρονται για την αποχώρηση από τη θέση του γραμματέα και την ανάληψη θέσης στην κυβέρνηση, ο κ. Ρήγας είπε πως δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά που αναφέρονται ως δημοσιογραφικές εκτιμήσεις. «Είμαι ο γραμματέας του κόμματος εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου», υπογράμμισε. «Τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία που από σήμερα είναι πραγματικότητα. Τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συσπείρωσης που δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς που ευθύνεται για την κατάσταση που έφτασε η χώρα», συμπλήρωσε.

Για την επόμενη μέρα και τις δεσμεύσεις της χώρας, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Το πολιτικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης, ότι δεν θα κλείσει η δεύτερη  αξιολόγηση, ότι θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ότι οδεύουμε σε τέταρτο μνημόνιο, έχει καταρρεύσει. Είναι γνωστό ότι για να το στηρίξει παρακαλούσε τον κ. Σόιμπλε να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέες δεσμεύσεις. Τίποτα από αυτά δεν έγινε». «Η χώρα ανέκτησε την οικονομική κυριαρχία και πλέον τα μέσα για την επίτευξη των στόχων είναι αποκλειστικής ευθύνης της κυβέρνησης. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Γιατί παρά την δύσκολη και εκβιαστική συμφωνία η ανεργία από το 27% σήμερα είναι 19,5%, όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, στηρίχθηκε ο κόσμος της εργασίας, στηρίχθηκαν οι κοινωνικές ομάδες που είχαν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας, διαμορφώθηκε δίχτυ κοινωνικής προστασίας, έγιναν τομές στη δημόσια διοίκηση και την παιδεία, συγκρουσθήκαμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», πρόσθεσε.

«Τα μέτρα για τις συντάξεις δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων. Οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης θα αποτύχει για άλλη μία φορά στις προβλέψεις του», εκτίμησε στη συνέχεια ο Π. Ρήγας.

Για τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «Ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής οικονομίας», και σημείωσε πως «προσπαθεί να υπερασπίσει τις λάθος επιλογές του ως υπουργός οικονομικών. Ενδιαφέρεται για την προσωπική του δικαίωση και όχι για την στήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Για το κάλεσμα διαμόρφωσης αντιδεξιού μετώπου και τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Η διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της δεξιάς είναι αναγκαία και γι’ αυτό εργάζεται συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ.Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρέπει να αποφασίσει αν θα στηρίξει πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας ή επιθυμεί επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν».

Τέλος, για το αν οι δανειστές αφήνουν ναρκοθετημένο το πεδίο στη χώρα και αν πρέπει να ζητήσουν μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, είπε: «Οι δυσκολίες υπάρχουν. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα θα είναι εύκολα. Έχουμε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική αντίληψη για την οργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Είμαστε απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό στη δεξιά και στην ακροδεξιά. Είναι αναγκαίο και στην Ευρώπη να διαμορφωθεί μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Οι δανειστές έχουν κάνει τεράστια λάθη και επιλογές γιατί υιοθέτησαν ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Η συγγνώμη έχει αξία όταν και εφόσον έμπρακτα αναγνωρίζεις τα λάθη».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)