to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 20.08.2018

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Οι ίδιοι που χρεοκόπησαν την χώρα τώρα αντιμάχονται την κυβέρνηση, τα ίδια ΜΜΕ που διαφήμιζαν το μνημόνιο, τώρα κινδυνολογούν

Είναι πολύ βαθιά χαραγμένο στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το ποιοι διαμόρφωσαν τους όρους της χρεοκοπίας και οδήγησαν στα μνημόνια, η κοινή γνώμη δεν εκφράζεται από τα ΜΜΕ που τότε διαφήμιζαν τα μνημόνια ως θεάρεστα και αναγκαία ρίχνοντας το φταίξιμο στο λαό και αποσιωπώντας τις πολιτικές ευθύνες, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη


«Όλοι γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που είχαν διαμορφώσει τους όρους της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας της χώρας και τελικά την οδήγησαν στο καθεστώς των μνημονίων», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, «είναι πολύ βαθιά χαραγμένο στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, δεν ξεχνιέται».

Κατά τον ίδιο, αυτή «είναι και η βασική αιτία που αυτές οι δυνάμεις, υπεύθυνες για όσα πέρασε η χώρα, σήμερα με έναν λυσσαλέο τρόπο αντιμάχονται την κυβέρνηση. Γιατί παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις κατορθώνει να κλείσει τον κύκλο των προγραμμάτων, να ανοίξει μία νέα, θετική προοπτική».

Σχολιάζοντας εξάλλου τα κινδυνολογικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «δεν εκφράζουν αυτό που ονομάζουμε κοινή γνώμη, υπηρετούν άλλους, σκοπιμότητες γνωστές, λειτουργούν με βάση διατεταγμένη υπηρεσία, δεν είναι κάτι καινούργιο».

Θύμισε μάλιστα ότι «το βλέπαμε και τα πρώτα χρόνια του μνημονίου, προσπαθούσαν τα ίδια πάνω-κάτω ΜΜΕ να μας πείσουν πόσο θεάρεστο είναι το μνημόνιο, πόσο αναγκαίες κάποιες πολιτικές, πόσο βασικός υπεύθυνος για το πού οδηγήθηκαν τα πράγματα ήταν ο ελληνικός λαός, χωρίς αναφορά στις πολιτικές ευθύνες για την διαχείριση του τόπου τα τελευταία χρόνια».

Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)