to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 20.08.2018

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Αυτό που χάθηκε στο 2010 ανακτάται εν μέρει το 2018

Είναι ένα μεγάλο βήμα...


Η έξοδος από τη μνημονιακή εποχή σημαίνει αποκατάσταση σε ένα βαθμό της δημοσιονομικής ελευθερίας της χώρας. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πρακτορείο 104,9» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Σε ένα μεγάλο βαθμό αίρεται η καταδυνάστευση από τις μνημονιακές επιταγές και τους δανειστές. Άρα η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας και στα δημοσιονομικά και σε άλλους τομείς. Είναι ένα μεγάλο βήμα. Αυτό που χάθηκε στο 2010 ανακτάται εν μέρει το 2018. Περιμένει με ανακούφιση ο κόσμος να αλλάξει το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, όλη αυτή η διαδικασία με τον εσωτερικό δανεισμό, την αφαίμαξη των εισοδημάτων» τόνισε ο κ. Ξυδάκης κα συμπλήρωσε αναφερόμενος στις προσδοκίες της κοινωνίας. «Να πάρει  μια ανάσα και μαζί με αυτά, ο πολίτης περιμένει ένα σχέδιο ανόρθωσης του κράτους της οικονομίας με διαφορετική μεθοδολογία για να ελαχιστοποιήσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση».

Παράλληλα ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα δώσει απτά δείγματα αυτής της αλλαγής πορείας. «Θα μεταφέρει αυτή τη βούληση για ανακούφιση του κόσμου και τη στοχαστική ορμή και αποφασιστικότητα και ταχύτητα που επέδειξε στη σύσκεψη στο Λαύριο. Επίσης συγκεκριμένες ενέργειες χωρίς χρονοτριβή και μια πολιτική που μεριμνά για τους αδύναμους για την άμβλυνση των ανισοτήτων. Αυτό είναι το χρονικό σημείο που θα εκδηλώσει μια κυβέρνηση αυτό που είπαμε για την μεγαλύτερη δημοσιονομική ανεξαρτησία. Οι πολίτες περιμένουν δράση και ειλικρίνεια».

Αναφερόμενος σε όσα δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  για το ότι υπάρχουν «δηλωμένοι εχθροί της δημοκρατίας, διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου, φανεροί εραστές της απολυταρχίας, συνοδοιπόροι εθνικοσοσιαλιστών» ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για διολίσθηση της ΝΔ σε ακραίες θέσεις, που προσιδιάζουν σε αντίστοιχες κατακριτέες εκδοχές της ακροδεξιάς της Ευρώπης.

«Υπάρχουν στους κόλπους της δεξιάς και τις παραφυάδες που ενσωματώθηκαν στη ΝΔ οι άνθρωποι και κυρίως οι ιδεολογίες οι συμπεριφορές αυτές» ανέφερε και τόνισε: «Μέχρι την είσοδο τους στη ΝΔ είχαν μια στάση ακροδεξιού εφιάλτη. Δυστυχώς στη ΝΔ που είχε δείξει μια άλλη συμπεριφορά στην ίδρυσή της,  έχει δημιουργηθεί από ένα μίγμα «Ορμπανισμού και Λεπενισμού». Υπάρχουν τα ορφανά του ΛΑΟΣ, που εντάχθηκαν στη ΝΔ. Δείχνουν μια διαρκή ασέβεια προς τις κοινωνικές μειοψηφίες και ελέγχονται για σχέσεις με σκοτεινά συμφέροντα

Υπάρχουν άθλιες επιθέσεις και δολοφονίες χαρακτήρων με κατασκευασμένες ειδήσεις που κάνουν οι ακροδεξιοί. Έχουμε φασίζουσες συμπεριφορές και σχέσεις με ακραίους κύκλους σκοτεινούς. Αυτά προμηνύουν δυσμενείς εξελίξεις για τη δημοκρατία» σημείωσε και τόνισε ότι η Αριστερά δεν μπορεί να συνομιλήσει πολιτικά με τέτοιους πολιτικούς κύκλους.

«Έχει αντιπάλους η αριστερά. Όμως με ένα αρνητή της δημοκρατίας που σε όλη του την πορεία είναι αρνητής της δημοκρατίας δεν θα δεχθώ να συνομιλήσω μαζί του».

Τέλος αναφερόμενος  στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι κεντρικός στόχος για την Αριστερά είναι η εμπέδωση θέσης κυρίαρχης στο πολιτικό σύστημα με στόχο την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

«Δε με ανησυχεί η δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει χρόνος ικανός να ανατραπούν οι καταγραφές που έχουμε τώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εδραιώσει η Αριστερά τη θέση της στο πολιτικό σύστημα ανεξάρτητα από εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει μια προοδευτική πλειοψηφία που θα υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος τα κοινωνικά δικαιώματα. Ό,τι και να γίνει να υπάρξει μια παράταξη που θα παίξει σημαντικό ρόλο όλα τα επόμενα χρόνια» είπε ο κ. Ξυδάκης.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)