to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 08.08.2018

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πόλεμος εκδοτών με καταγγελίες και απειλές

Αναζωπυρώθηκε η κόντρα - Κουρτάκης εναντίον Φιλιππάκη, Φιλιππάκης εναντίον Μαρινάκη


Η κόντρα δεν είναι καινούργια, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει πάρει πάλι διαστάσεις πολέμου. Τα “Παραπολιτικά” του Γιάννη Κουρτάκη επιτέθηκαν το περασμένο Σάββατο με ένα δισέλιδο στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη (“Δημοκρατία”, “Espresso” κ.ά.) κι ο Φιλιππάκης απάντησε με άρθρο στις εφημερίδες του επιλέγοντας να αγνοήσει τον Κουρτάκη και να επιτεθεί απευθείας στον “φίλο” του Βαγγέλη Μαρινάκη (“Νέα”, “Βήμα” κ.ά.)

Αυτή τη φορά η κόντρα επικεντρώθηκε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που πέτυχε η εταιρεία του Φιλιππάκη για τα χρέη της, με την εφημερίδα του Κουρτάκη να μιλάει για “νέο κανόνι” και να επικαλείται την αγωνία των εργαζομένων στα έντυπα του Φιλιππάκη για το αν θα καταβληθούν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Μάλιστα, τα “Παραπολιτικά” αναρωτιούνται μεγαλοφώνως μήπως υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση του Φιλιππάκη από τις τράπεζες, προφανώς χάρη σε επέμβαση της κυβέρνησης. Και αναδημοσιεύουν κείμενο με υπογραφή των “εργαζομένων στον όμιλο Φιλιππάκη”, στο οποίο... καταγγέλλουν τον εκδότη τους ότι “έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση το τελευταίο διάστημα που έγκειται στο να στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. και τον Πάνο Καμμένο και να επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ο Φιλιππάκης από την πλευρά του αποκρούει τις κατηγορίες για εξωθεσμική παρέμβαση και μιλάει για μια “άνευ προηγουμένου επίθεση ανηθικότητας από μέσα που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον υπόδικο εφοπλιστή κ. Β. Μαρινάκη”.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους ο Φιλιππάκης γράφει: “Τους διαβεβαιώνουμε ότι το δημοσιογραφικό συγκρότημά μας... στέκεται και θα σταθεί όρθιο απέναντι σε κάθε χυδαία και ύπουλη προσπάθεια να το κάμψει. Τους διαβεβαιώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τον Τύπο και την ίδια την πατρίδα μας εν τέλει, όπως έκαναν και με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνουμε τον κ. Μαρινάκη και τα κάθε λογής υποκείμενα που τον συντροφεύουν ότι θα αντισταθούμε στις επιθέσεις τους, τις οποίες δεχόμεθα τέσσερα χρόνια τώρα με δεκάδες συκοφαντικά δημοσιεύματα (!) και οι οποίες χρηματοδοτούνται από αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια”.

Μάλιστα, ο Φιλιππάκης καλεί τις αρμόδιες αρχές “επιτέλους να ελέγξουν αυτές τις πηγές χρηματοδότησης και να προφυλάξουν το θεσμικό πλαίσιο στα ΜΜΕ προτού να είναι πολύ αργά”. Και συνεχίζοντας να αγνοεί τα “Παραπολιτικά” επιτίθεται στα “Νέα” και το “Βήμα”, χωρίς να τα κατονομάσει, γράφοντας: “Τέλος, διαβεβαιώνουμε τους καλούς 'δημοσιογράφους' των εφημερίδων που σιτίζονται από αυτά τα αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια ότι τελείωσε η ανοχή μας προς τους δήθεν ιστορικούς τίτλους για τους οποίους εργάζονται. Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί με λεπτομέρειες την ιστορία τόσο των τίτλων αυτών όσο και όλων των εμπλεκομένων”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)