to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 03.08.2018

Πολιτική

Ο Βορίδης κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή... δεν κατάργησε τους νόμους για τα αυθαίρετα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! (βίντεο)

Όταν η συζήτηση έρχεται στα αυθαίρετα ο βουλευτής της ΝΔ παθαίνει vertigo...


Σε vertigo βρέθηκε μάλλον χθες ο Μάκης Βορίδης, που μίλησε στον Blue Sky , καθώς χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης» τη συζήτηση γύρω από τα αυθαίρετα και την απόφαση για επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης τους με σκοπό «να μην διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι», ενώ την ίδια στιγμή την κατηγόρησε γιατί από τότε που ανέλαβε δεν κατήργησε τους νόμους περί νομιμοποιήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων (δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) και καθυστέρησε να βγάλει τις μπουλντόζες!

«Ας μη μιλήσουμε για τις απώλειες στην Αν. Αττική γιατί θα βαρύνει το κλίμα» είπε ο Μάκης Βορίδης στην αρχή της εκπομπής, μιλώντας με φωνή συγκινημένου, καθώς όπως είπε η πυρκαγιά έπληξε ανθρώπους που γνώριζε. Ακολουθώντας όμως την τακτική της τυμβωρυχίας πάνω στην τραγωδία που έχει εφαρμόσει η ΝΔ, άρχισε να απαριθμεί τραγικές προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά, δείχνοντας μεγαλύτερη… συγκίνηση και κάνοντας συνεχή επίκληση στο συναίσθημα του τηλεθεατή.

Τη συγκίνηση διαδέχτηκε βέβαια ο κυνισμός αλλά και… ο παραλογισμός όταν η κουβέντα ήρθε στο χρόνιο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης, για το οποίο τόνισε ότι και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.

«Τι ντροπή!», αναφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ όταν ερωτήθηκε για την αποκάλυψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη ότι το οικόπεδο στο Μάτι όπου βρέθηκαν οι 26 νεκροί ήταν καταπατημένο από συγγενή στελέχους της ΝΔ, κι όχι για το γεγονός ότι ήταν καταπατημένο. Αντέτεινε δε ότι δεν ήταν παράνομη η περίφραξη του κι ότι δεν υπήρχαν αυθαίρετα κτίρια σε αυτό, αν και από στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει προκύψει ότι υπήρχαν σε αυτό τρία αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία δεν έχουν νομιμοποιηθεί με κάποιον από τους οκτώ νόμους που έχουν θεσπιστεί από το 1977 και είναι επίσης γνωστό ότι με βάση το άρθρο 23 του νόμου 1338/1983, απαγορεύεται ρητά η περίφραξη σε ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνη βάθους 500 μέτρων από την ακτή στις εκτός σχεδίου περιοχές. Απόρησε μάλιστα γιατί λένε ότι έπρεπε να ανοίξει η πρόσβαση προς τον αιγιαλό όταν αυτό το οικόπεδο βρίσκεται στην «άκρη του γκρεμού», όπως είπε, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί υπήρχε η πόρτα και τα σκαλιά που οδηγούσαν στη θάλασσα μέσα σε αυτό.

Οι χαμηλοί τόνοι ωστόσο δεν κράτησαν για πολύ, καθώς σύντομα ο Μάκης Βορίδης ανέβασε ντεσιμπέλ λέγοντας ότι «μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που ανέστειλαν τις κατεδαφίσεις… μέχρι να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες». Κι αν δεν του πέρασε από το μυαλό να απαντήσει στο γιατί δεν έγιναν οι δασικοί χάρτες επί τόσα χρόνια που η ΝΔ ήταν στην εξουσία, είναι άξιο απορίας το ότι απόρησε γιατί ασχολούνται όλοι με την αυθαίρετη δόμηση. «Πρώτον η αυθαίρετη δόμηση έχει πια νομιμοποιηθεί», παραδέχτηκε ευθαρσώς. «Δεύτερον υπάρχουν και άλλα υπό ένταξη κι εγώ δεν είδα κανέναν να λέει, εγώ θα καταργήσω τους νόμους για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων προκειμένου να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, αυτό που στην πραγματικότητα υπήρχε και τα αυθαίρετα ήταν παράνομα», συνέχισε, κι έκανε και τους τηλεθεατές να απορήσουν αν ασκεί τελικά κριτική στην κυβέρνηση ή στο κόμμα του.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς στη συνέχεια αναρωτήθηκε πόσα χρόνια υπάρχουν τα μπαζωμένα ρέματα στη Μάνδρα και είπε ότι δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη που να μην μπαζώνονται ρέματα. Εμφατικά επανέλαβε μάλιστα ότι «προφανώς και μπαζώνονται ρέματα», τονίζοντας ότι ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το να κάνει κανείς αντιπλημμυρικά έργα.

Όταν δε μέχρι και ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιάννης Λοβέρδος αναγκάστηκε να τον ρωτήσει γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κανουν, η απάντηση ήταν ότι η ΝΔ το είχε μελετήσει… και η κατηγορία κατά της κυβέρνησης ότι δεν εφάρμοσε την μελέτη που όλα αυτά τα χρόνια είχε κάνει η ΝΔ μέσα σε –μόλις- 3,5 χρόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)