to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:31 | 31.07.2018

Κοινωνία

Γυναίκες του «Ρήγα Φεραίου» απαντούν στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

«Το γεγονός πως αν και σε ρόλο, πλέον, κομματικού στελέχους της δεξιάς –και σήμερα, μάλιστα, της πολλάκις ακροδεξιάς κατεύθυνσης Νέας Δημοκρατίας– αισθάνεσαι την ανάγκη για να μπορέσεις να επιπλεύσεις, να αναφερθείς στο σύντομο αριστερό παρελθόν σου (που να βρεθούν άλλωστε φεμινισμός, δικαιώματα, οικολογία, όραμα στο σημερινό πολιτικό σου στρατώνα) δείχνει και την τραγική αδυναμία των επιλογών σου»


Αναλυτικά το σχετικό κείμενο, με το οποίο δίνεται απάντηση στον ισχυρισμό του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ ότι, η αποκάλυψη πώς πίσω από την «οργισμένη» επιστολή στον πρωθυπουργό κρυβόταν η συζυγός του, αποτελεί σεξιστική επίθεση:

Γυναίκες του «Ρήγα Φεραίου» απαντούν

Οι γυναίκες και οι άνδρες, τα κορίτσια και τα αγόρια του «Ρήγα Φεραίου» παλιέ μας γνώριμε Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ως μέλη της οργάνωσής τους αποτέλεσαν την νεολαία της κομμουνιστικής ανανέωσης, πάλεψαν για την κοινωνική απελευθέρωση, αναζήτησαν το ανθρώπινο πρόσωπο του σοσιαλισμού. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όποιο δρόμο κι αν ακολούθησαν έκτοτε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πορεύτηκαν με αξιοπρέπεια. Η ιστορία τους ποτέ δεν θα τους επέτρεπε να γίνουν τώρα χαλάκι για να σκουπίσουν τα πόδια τους και πλυντήριο για να ξεπλυθούν αδιάντροποι τυμβωρύχοι.

Το γεγονός πως αν και σε ρόλο, πλέον, κομματικού στελέχους της δεξιάς –και σήμερα, μάλιστα, της πολλάκις ακροδεξιάς κατεύθυνσης Νέας Δημοκρατίας– αισθάνεσαι την ανάγκη για να μπορέσεις να επιπλεύσεις, να αναφερθείς στο σύντομο αριστερό παρελθόν σου (που να βρεθούν άλλωστε φεμινισμός, δικαιώματα, οικολογία, όραμα στο σημερινό πολιτικό σου στρατώνα) δείχνει και την τραγική αδυναμία των επιλογών σου.

Είναι αλήθεια, ότι, αν, για να καλύψεις τα χάλια σας, δεν αναφερόσουν στο κοινό παρελθόν μας, δεν θα αφιερώναμε ούτε λέξη προς απάντησή σου. Είναι δύσκολο, όμως, όσο και βέβηλο, να εκποιηθεί η ιστορία της «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» για να προσφέρει ο οποιοσδήποτε υπηρεσίες, στον κάθε κ. Μητσοτάκη και στο κάθε νέο αφεντικό του.

Όλγα Αθανίτη

Νάντια Κουλουμπή

Ιωάννα Λάμπρου

Ελευθερία Ι. Παπουτσάκη

Διαμάντω Παυλοπούλου

Τέτα Χονδρορίζου

 
Η απάντηση του δημοσιογράφου για τη χυδαιότητα, η οποία προκάλεσε την παραπάνω αντίδραση:
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)