to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 31.07.2018

Κοινωνία

«Ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα από τις παράνομες εγγραφές στους γονείς;»

Τραγωδία δίχως τέλος, που ντροπιάζει συνολικά το χώρο της εκπαίδευσης, τα όσα συμβαίνουν στο «Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο» (πρώην Παπαχαραλάμπους) εδώ και τουλάχιστον μια εξαετία, όπως εξηγεί νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ)


Όπως αλυτικά αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, με ανακοίνωσή της την Τρίτη 31/7:

Τραγωδία δίχως τέλος που ντροπιάζει συνολικά το χώρο της εκπαίδευσης τα όσα συμβαίνουν στο Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο (πρώην Παπαχαραλάμπους) εδώ και τουλάχιστον μια εξαετία.

Έλεγχοι της πολιτείας κατέδειξαν ότι:

  • Το σχολείο δεν έχει λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

  • Υπάρχουν σοβαρές κτηριολογικές εκκρεμότητες και ο ΕΟΠΠΕΠ διατύπωσε αρνητική γνώμη για την αδειοδότησή του (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ σχετικό απόσπασμα εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας)

Για τους λόγους αυτούς  εκδόθηκε από τον Υπουργό Παιδείας απόφαση ανάκλησης άδειας του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, ενώ δικαστική απόφαση έχει αναστείλει την κατάργηση λειτουργίας του με την προϋπόθεση της αποκατάστασης όλων των παρανομιών μέχρι τις 31/8). Ωστόσο, το υπό κατάργηση σχολείο προχωρά σε πρωτοφανείς ενέργειες που προκαλούν κατάπληξη. Ανοιγοκλείνει τη Γραμματεία του για εγγραφές που κανονικά δεν μπορούν να γίνουν, όσο δεν θεραπεύονται οι παρανομίες και μιλά για …επιλογή εγγραφών στην Γ’ Λυκείου λόγω …περιορισμένων θέσεων! Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι! Και ενώ η ιδιοκτησία δεν εκπληρώνει τις μισθολογικές, τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές της υποχρεώσεις, πληροφορηθήκαμε ότι λειτούργησε …summercamp μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Με ποιους εργαζόμενους και με τι αποδοχές, αυτό είναι άγνωστο, όπως επίσης είναι άγνωστο, αν οι δραστηριότητες αυτές και οι εργαζόμενοι ήταν δηλωμένοι στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας. Το κυριότερο: ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα από τις παράνομες εγγραφές στους γονείς;

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας σύσκεψη με την Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και τους αρμόδιους του τμήματος αδειοδότησης, παρουσία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και των εργαζόμενων, για το εν λόγω εκπαιδευτήριο. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου μας διαβεβαίωσαν για τη βούληση της ηγεσίας του να επιβληθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας και με την επίδειξη συγκεκριμένων εγγράφων έπεισαν τους παριστάμενους ότι πλέον έχουν δρομολογηθεί σημαντικές εξελίξεις. Ήρθε επιτέλους η ώρα να καθαρίσει το τοπίο και να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)