to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 30.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Οφείλουμε να τολμήσουμε, το οφείλουμε σε όσους χάθηκαν

Οφείλουμε να τολμήσουμε, το οφείλουμε σε όσους χάθηκαν, σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους και οφείλουμε να μην αφήσουμε την αυθαιρεσία να επικρατήσει, «πρέπει να πάρουν τον λόγο οι μπουλντόζες» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.


Ο κ. Σαντορινιός στην Ευγενία Λουπάκη επισήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα από τη στιγμή που ενημερώθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκανε όλες τις ενέργειες που έπρεπε. Έστειλε εκεί τα διαθέσιμα σκάφη του, προχώρησε σε επίταξη μικρών σκαφών – αλλά όχι με τον κλασσικό τρόπο – καθώς οι άνθρωποι που είχαν βάρκες και σκάφη στοιχήθηκαν πλάι στις δυνάμεις του Λιμενικού αυτοβούλως για να βοηθήσουν τον κόσμο που κινδύνευε.

Σημείωσε πως μεγάλα σκάφη δεν μπορούσαν να πλησιάσουν καθώς τα αβαθή ύδατα και οι ξέρες δεν το επέτρεπαν. Επανάλαβε ότι η επέμβαση ήταν έγκαιρη γι’ αυτό και διασώθηκαν 700 άνθρωποι. Σημείωσε ότι η διάσωση στο συγκεκριμένο σημείο με τους ανθρώπους σε κατάσταση πανικού δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Εξήγησε ότι πολλά μικρά σκάφη υπέστησαν ζημιές από τα βράχια ή δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν και τα τράβηξε το Λιμενικό.

Τόνισε ότι έκαναν τη δουλειά τους και δεν τίθεται θέμα ικανοποίηση και πως στις συνθήκες αυτές δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Ενώ σημείωσε για όσα πρέπει να γίνουν ή δεν έγιναν μέχρι τώρα αναφορικά με τις πολεοδομικές παραβάσεις και τα αυθαίρετα πως δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόστους αλλά ότι η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί και άλλα προβλήματα.

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως δεν μπορούμε να αφήνουμε αυθαίρετα κτίσματα που βγήκαν με παράνομες άδειες μέσα από κυκλώματα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τις πήραν και σε αυτούς που τις έδωσαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)