to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 25.07.2018

Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στο Τορόντο

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο Τορόντο την Κυριακή με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 13, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης AMAQ.


Η αστυνομία του Τορόντο διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» βάσει της οποίας να επιβεβαιώνεται ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ενορχήστρωσε την επίθεση της Κυριακής στην καναδική μητρόπολη, την ώρα που η έρευνα για τον δράστη κατευθύνει τις αρχές προς το σενάριο να υπέφερε από ψυχικά προβλήματα παρά να επρόκειτο για ένα περιστατικό ισλαμιστικού φανατισμού.

Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η επίθεση με δύο νεκρούς, εκτός του δράστη, διαπράχθηκε από ένα «από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», που ακολούθησε το «κάλεσμα να στοχοθετήσουν τους υπηκόους χωρών του συνασπισμού», που μάχεται το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Όμως για την αστυνομία του Τορόντο, δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» που να «στηρίζει αυτήν την ανάληψη ευθύνης», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα σενάρια, παίρνοντας καταθέσεις από όλους εκείνους που γνώριζαν (τον Φάιζαλ) Χουσάιν και αναλύοντας τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο, όπως κι ερευνώντας το ιστορικό ψυχικής υγείας του» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μέγκαν Γκρέι.

Χθες ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία σύνδεση (…) μεταξύ αυτού του προσώπου», του Φάιζαλ Χουσάιν και «κάθε διακυβεύματος για την εσωτερική ασφάλεια».

Ο Χουσάιν δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν βρισκόταν στο στόχαστρο των καναδικών υπηρεσιών ασφαλείας, εξήγησε ο υπουργός.

«Τραγική σύμπτωση», ο Χουσάιν εργαζόταν στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Loblaws, όπως η Ρις Φάλον, η 18χρονη που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του, και η Σαμάνθα Πράις, μεταξύ των 13 τραυματιών, έγραψε σήμερα η Toronto Star.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)