to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:44 | 21.07.2018

πηγή: aigaio365.gr

Κοινωνία

Ο «άριστος» πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης γρονθοκόπησε δημοτικό σύμβουλο

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας και επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ, Ηλίας Πελέκης, επιτέθηκε στον επικεφαλής της παράταξης «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία», Γιώργο Χάλαρη, μετά από συνέντευξη του τελευταίου σε τοπικό μέσο.


«Μετά την άνανδρη και φασιστική επίθεση που δέχθηκα από τον εκλεκτό του Δημάρχου κ. Ηλία Πελέκη, δηλώνω ότι πάλεψα και θα παλεύω για την ελευθερία του λόγου, την ελεύθερη σκέψη και έκφραση στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Η χθεσινή τραμπούκικη επίθεση με κάνει πιο δυνατό και αποφασιστικό και καλώ όλους του ελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες να αντιμετωπίσουμε και απομονώσουμε από κοινού τα φαινόμενα βίας που θέλουν να γίνουν καθεστώς στον τόπο μας. Είμαι γερός και γίνομαι πιο δυνατός ελεύθερος πολίτης. Θα επανέλθω» ανέφερε το θύμα της επίθεσης, το οποίο αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο του νησιού, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Αριστερά ο Ηλίας Πελέκης – Δεξιά ο Γιώργος Χάλαρης

Μια μέρα πριν η δημοτική αρχή είχε καταδικάσει τη βία

Η δημοτική αρχή Θήρας, μέλος της οποίας είναι και ο Ηλίας Πελέκης, μόλις μία μέρα πριν είχε καταδικάσει την επίθεση στον πολεοδόμο του νησιού από ανθρώπους οι οποίοι υπερασπίζονταν επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, είχε απειλήσει και με παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου! «Τα κρούσματα βίας πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και πολύ δυναμικά» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Θα ληφθούν αποφάσεις» λέει τώρα η πλειοψηφία

«Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, καταδικάζει απερίφραστα τη βία όποια μορφή κι αν έχει και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το γεγονός που συνέβη χθες μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλία Πελέκη και του επικεφαλής της παράταξης «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» κ. Γεωργίου Χάλαρη. Δεσμεύεται δε ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το γεγονός αυτό» αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και προαναγγέλλει ουσιαστικά την αποπομπή του κ. Πελέκη από την πλειοψηφία.

ΣΥΡΙΖΑ Θήρας: Νέα ήθη στο νησί μας;

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση του Ηλία Πελέκη στον Γιώργο Χάλαρη εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σαντορινης. Αναλυτικά:

«Νέα ήθη στο νησί μας;

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η κοινωνία της Σαντορίνης μένει έκπληκτη με τα νέα ήθη που εμφανίζονται στο νησί μας.

Η χειροδικία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ηλία Πελέκη εναντίον του επικεφαλής δημοτικής παράταξης Γιώργου Χάλαρη παίρνει τη θέση του διαλόγου. Για το παραπάνω γεγονός δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Γιώργο Χάλαρη.

Θεωρούμε ότι η χλιαρή τοποθέτηση του Δημάρχου δεν είναι ανάλογη της σοβαρότητας του περιστατικού.

Με τι επιχειρηματολογία θα υποστηρίξει η Δημοτική Αρχή το κλείσιμο της Πολεοδομίας και του Δήμου στη διυπουργική συνάντηση της Τετάρτης όταν διορισμένος από αυτή πρόεδρος δημοτικού οργανισμού έχει προβεί στις ήδη καταδικαστέες από την ίδια πρακτικές τραμπουκισμού;

Επίσης περιμένουμε από την Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο) Θήρας της Νέας Δημοκρατίας της οποίας ο Ηλίας Πελέκης είναι προβεβλημένο στέλεχος να πάρει θέση.

Καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και είναι κατακριτέες από κάθε δημοκρατικό πολίτη.»

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητεί η αντιπολίτευση

«Η επίθεση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πελέκη Ηλία κατά του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ” Χάλαρη Γιώργου αποτελεί επίθεση στην Δημοκρατία, τον πολιτικό πολιτισμό και στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Είναι μία πράξη που απερίφραστα καταδικάζουμε, αφού δεν μπορεί στην κοινωνία μας να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.

Η παράταξη μας ήδη ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασής του Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο , 21 Ιουλίου 2018, με αποκλειστικό θέμα την επίθεση Πελέκη ,την άμεση απομάκρυνση του οποίου ζητούμε από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αναμένοντας την σύγκληση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου» ανέφερε η ανακοίνωση της παράταξης “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ”.

Καταδικάζει και η Λαϊκή Συσπείρωση

«Μετά το καταδικαστέο συμβάν του ξυλοδαρμού του Προϊστάμενου του Γραφείου Δόμησης από μπράβους την Δευτέρα 18 Ιούλη, νέος ξυλοδαρμός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε δημοτικό σύμβουλο!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ηλία Πελέκη Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και πρώην Προέδρου της Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, στον επικεφαλής δημοτικής παράταξης Γιώργο Χάλαρη, για όποιο λόγο και αν αυτή συνέβη.

Η βία φέρνει πάντα βία και δεν είναι ποτέ τρόπος αντιπαράθεσης.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ποτέ δεν έχουν αρνηθεί βήμα σε όποιον θέλει να εκφράσει τις απόψεις του.

Η παράταξή μας, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, ζήτησε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου , για να πάρουν όλοι θέση απέναντι στα πρωτοφανή αυτά φαινόμενα στο νησί μας.

Η Δημοτική Αρχή έχει αυξημένες ευθύνες και δεν κατανοούμε την αναμονή μέχρι την Δευτέρα , που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου.

Τα θέματα αυτά δεν αφορούν μόνο τα πρόσωπα αλλά όλα τα θεσμικά όργανα και οπωσδήποτε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κυρίως όμως, αφορούν το Θηραϊκό λαό , που πρέπει να έχει ενημέρωση , συμμετοχή και αποφασιστική στάση στην καταδίκη αυτών των φαινομένων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)