to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 12.07.2018

Πολιτική

Κ. Πουλάκης: Με την απλή αναλογική δίνουμε αέρα στην Δημοκρατία

«Από τα 256 άρθρα του νομοσχεδίου, ασχολούνται μόνο με τα 4 που αλλάζουν το εκλογικό σύστημα, διότι έχουν καταλάβει ότι με την απλή αναλογική δίνουμε αέρα στην δημοκρατία»


«Από τα 256 άρθρα του νομοσχεδίου, ασχολούνται μόνο με τα 4 που αλλάζουν το εκλογικό σύστημα, διότι έχουν καταλάβει ότι με την απλή αναλογική δίνουμε αέρα στην δημοκρατία», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στον Ανδρέα Παπασταματίου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις, ότι η απλή αναλογική θα λειτουργήσει εις βάρος της «κυβερνησιμότητας» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι έχει ψηφιστεί από την Βουλή η απλή αναλογική για τις βουλευτικές εκλογές. «Αν πάσχει από κάτι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως πάσχει από ένα δημαρχοκεντρικό-περιφερειαρχοκεντρικό σύστημα» υπογράμμισε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

Για την κατοχύρωση (από τον νόμο) της δυνατότητας των δημοτικών συμβούλων να μετακινούνται σε άλλη παράταξη, που σύμφωνα με τους αγορητές της ΝΔ και της Δημ. Συμπαράταξης ευνοεί την συναλλαγή, ο κ. Πουλάκης είπε ότι πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση επιχειρημάτων, αφού την ίδια στιγμή τα κόμματά τους υποδέχονται βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από άλλα κόμματα.

Ο κ. Πουλάκης τόνισε πως ο κ. Πατούλης και αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν ολόκληρη προπαγάνδα και σπέκουλα γύρω από τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο και η αναίρεση ενός από τα σκληρά επιχειρήματά τους, τους έχει βγάλει από τα ρούχα τους. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, οδήγησε τον κ. Βορίδη να αναφερθεί ειρωνικά και προσβλητικά στον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, κάτι που όπως είπε «έδειξε το οποιοδήποτε πολιτικό ανάστημα του ανδρός».
Τέλος, απαντώντας στα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές) ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)