to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 20.03.2013

Διεθνή

Η δήλωση του Οτσαλάν για την έκκληση που θα απευθύνει αύριο, ημέρα του Νεβρούζ

Η δήλωση Οτσαλάν που διάβασε χθες, Τρίτη, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά την επίσκεψή του στο νησί-φυλακή όπου κρατείται ο κούρδος ηγέτης


Το μήνυμα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν:


«Η παρούσα πορεία λύσης συνεχίζεται και προχωρεί θετικά.


Στόχος μας είναι ο εκδημοκρατισμός ολόκληρης της Τουρκίας. Αυτό το σκοπό έχουν οι προσπάθειές μας.


Στα πλαίσιο αυτά και για να υπηρετήσω αυτό το σκοπό, συνεχίζω τις προετοιμασίες μου για να προβώ σε μια έκκληση στη διάρκεια των εορτασμών του Νεβρούζ στις 21 Μαρτίου.


Η διακήρυξη που θα ετοιμάσω θα είναι μια ιστορική έκκληση. Η έκκληση αυτή θα περιέχει ικανοποιητικές πληροφορίες σχετικά με όλες τις πλευρές της λύσης, πολιτικές και στρατιωτικές.

Θέλω, επίσης, να λύσω το θέμα των όπλων χωρίς χρονοτριβή, χωρίς να χαθεί ούτε μια ζωή.


Θεωρώ πολύτιμη την στήριξη που θα παρέχουν ώστε όλα αυτά να τεθούν σε πρακτική εφαρμογή τόσο η Εθνοσυνέλευση που εκπροσωπεί μια υψηλή βούληση, όσο και τα πολιτικά κόμματα.

Για να πραγματοποιηθεί τάχιστα η αποχώρηση και να καταστεί η ειρήνη μόνιμη, ελπίζω ότι η Εθνοσυνέλευση θα πράξει με την ίδια ταχύτητα τα δέοντα ως προς το κομμάτι της ιστορικής αποστολής που της αναλογεί.


Ελπίζω ότι θα μπορέσω να ενημερώνω προσωπικά λεπτομερώς την κοινή γνώμη καθώς η διαδρομή αυτή θα εξελίσσεται και μεταφέρω σε όλους τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου.»

* * *

Εν αναμονή της αυριανής έκκλησης Οτσαλάν, τα κύρια ερωτήματα έχουν να κάνουν με το τι θα γίνει με τον ίδιο τον Οτσαλάν (αν θα αποφυλακιστεί, αν θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό κ.λπ.), με το μέλλον των ανταρτών (πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καν τούρκικη υπηκοότητα), με την αυτονομία των κούρδικων περιοχών και με το αν θα επιτραπεί ή όχι η διδασκαλία στα κούρδικα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)