to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 06.07.2018

Διεθνή

Τρίτη νύχτα συγκρούσεων στη Νάντη της Γαλλίας μετά τον φόνο νεαρού από αστυνομικό

Για μια ακόμη νύχτα η Νάντη φλέγεται μετά τον φόνο ενός νεαρού από αστυνομικό, ο οποίος τώρα υποστηρίζει ότι πυροβόλησε κατά λάθος


Τέσσερις συλλήψεις έγιναν στη Νάντη, όπου οκτώ κτίρια υπέστησαν ζημιές και 52 οχήματα πυρπολήθηκαν, μεταξύ των οποίων αυτό της δημάρχου, στη διάρκεια μιας τρίτης νύκτας βίαιων επεισοδίων μετά τον θάνατο, την Τρίτη, ενός άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Μια μπρασερί-πρακτορείο τυχερών παιγνιδιών καταστράφηκε από τη φωτιά σ' ένα εμπορικό κέντρο της συνοικίας Ντουλόν, έκανε γνωστό μια πηγή. Μικρές πυρκαγιές που έσβησαν γρήγορα σημειώθηκαν σε δημόσια κτίρια, ανάμεσα στα οποία το επαγγελματικό Λύκειο Λεονάρ ντε Βίντσι και ένα σχολείο στη συνοικία Μποτιέρ, στη βορειοανατολική Νάντη, ένα γραφείο του ΟΑΕΔ στη Μαλακόφ και ένα δημοτικό κτίριο στη Μπελβί, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στη διάρκεια αυτής της τρίτης διαδοχικής νύκτας βίαιων επεισοδίων κάηκαν 52 οχήματα, κυρίως στις συνοικίες Μποτιέρ, Μπελβί και στη βόρεια Νάντη. Ανάμεσά τους το προσωπικό αυτοκίνητο της σοσιαλίστριας δημάρχου της Νάντης Τζοανά Ρολάν, έγινε γνωστό από τη δημαρχία. Η δήμαρχος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους ένας ανήλικος 14 ετών που είχε στην κατοχή του ένα μπιτόνι βενζίνης και φιτίλια, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η ηρεμία επανήλθε γύρω στις 6 το πρωί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Κανένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε στη συνοικία Μπρέιγ, όπου ένας νέος σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον πυροβολισμό ενός αστυνομικού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές σε συνοικίες της Νάντης.

Αργά χθες το απόγευμα ξεκίνησε από τον τόπο της τραγωδίας πορεία περίπου χιλίων ανθρώπων. Οι συμμετέχοντες ζήτησαν «αλήθεια» και «δικαιοσύνη για τον Αμπού», το 22χρονο θύμα, και επανέλαβαν τις εκκλήσεις για ηρεμία.

Υπό κράτηση ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός που έριξε τον θανάσιμο πυροβολισμό τέθηκε υπό κράτηση χθες το μεσημέρι από τη γενική επιθεώρηση της εθνικής αστυνομίας (IGPN) με την κατηγορία της εσκεμμενης άσκησης βίας από πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία, η οποία επέφερε τον θάνατο χωρίς να υπάρχει πρόθεση. Αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον ανακριτή.

Επιπλέον, έδωσε μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων κατά την προφυλάκισή του, υποστηρίζοντας ότι πυροβόλησε «χωρίς να το θέλει».

«Παραδέχθηκε πως είχε κάνει μια δήλωση η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την αλήθεια», στην πρώτη κατάθεσή του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Λοράν-Φρανκ Λιενάρ.

ΑΟΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)