to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 29.06.2018

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει άνοδος του ΦΠΑ στα νησιά του προσφυγικού (βίντεο)

«Πιστεύω είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Tύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές. 

Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά. 

Τόνισε ότι πρόκειται για "εξαιρετικά θετική εξέλιξη". 

Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

660 εκατ. ευρώ οι ευρωπαϊκοί πόροι στα νησιά του Β. Αιγαίου

Στα 660 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι ευρωπαϊκοί πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Μαλογήρου μετά τη σχετική τηλεφωνική ενημέρωση, που είχε το απόγευμα, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία του για άμεση νομοθέτηση της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την αναίρεση της αύξησης του ΦΠΑ

«Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με ενημέρωσε τηλεφωνικά μετά από πρωτοβουλία του για το ζήτημα αυτό» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η κα Καλογήρου. «Παράλληλα, μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)