to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 23.06.2018

Αθλητισμός

Χάος στην εθνική Αργεντινής: «Τι ώρα θα παραιτηθεί ο Σαμπάολι;»

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, παρά το γεγονός πως ο Χόρχε Σαμπάολι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, είχε καταλήξει καιρό στην απόφαση να παραιτεθεί, η οποία ωρίμασε μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Μουντιάλ της Ρωσίας.


Ο Χόρχε Σαμπάολι έχει ήδη αποφασίσει ότι τόσο στην περίπτωση της πρόκρισης στην φάση νοκ άουτ του Μουντιάλ είτε σε περίπτωση αποκλεισμού, θα εγκαταλείψει τον πάγκο της Αργεντινής στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 Αυτό αναφέρει η ισπανική  εφημερίδα Marca, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, είχε καταλήξει καιρό σε αυτή την απόφαση, η οποία ωρίμασε μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
 Να σημειωθεί ότι χθες, δημοσιεύματα  ανέφεραν πως συζητήθηκε  η προοπτική ο Χόρχε Σαμπάολι να απομακρυνθεί πριν το τελευταίο παιχνίδι με τη Νιγηρία, ενδεχόμενο που φαίνεται πως απαομακρύνεται.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Μαραντόνα: Έχω οργή και θυμό, φόρεσα αυτή τη φανέλα

 

Ζοάο Μιράντα: Κρίμα αυτό που περνάει τώρα η Αργεντινή

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό χρόνων, που υπάρχει  μεταξύ της Βραζιλίας και της Αργεντινής, ο Ζοάο Μιράντα, κεντρικός αμυντικός της Canarinha, αναγνώρισε ότι δεν του αρέσει να βλέπει έτσι την Albiceleste.
 «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια μεγάλη ομάδα όπως η Αργεντινή, να περνάει μια στιγμή σαν αυτή. Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δείχνει το σπουδαίο επίπεδο που έχει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε στο EFE ο αμυντικός της Ιντερ.

Aπόλυτο χάος

Σε κατάσταση απόλυτου χάους βρίσκεται η Αργεντινή, μετά τη συντριβή από την Κροατία και ενόψει της ρεαλιστικής πιθανότητας να αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων, μόλις για δεύτερη φορά τον τελευταίο μισό αιώνα. Πέρα από τη σφοδρότατη κριτική, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Χόρχε Σαμπάολι αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στα αποδυτήρια της ομάδας. Σε τέτοιο βαθμό, που τα ΜΜΕ της χώρας δεν αποκλείουν την άμεση απομάκρυνσή του, πριν τον τελευταίο αγώνα με τη Νιγηρία (26/6)! Τα σχετικά ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καν ομαδικό μίτινγκ της «αλμπισελέστε» μετά το ματς στο Νίζνι Νόβγκοροντ, είτε γιατί ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε το κουράγιο να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, είτε γιατί οι τελευταίοι δεν ήθελαν να τον ακούσουν.

Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή της εθνικής Αργεντινής στην προπονητική βάση της, στο Μπρόνιτσι. Ο Σαμπάολι, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί, ενώ ενδεχόμενη απόλυσή του θα κόστιζε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας περί τα 20 εκατ. ευρώ, ποσό που θα έπρεπε να δοθεί ως αποζημίωση στον 58χρονο προπονητή, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το 2022.

Στα ΜΜΕ της Αργεντινής αναφέρεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Σαμπάολι (σε περίπτωση που τελικά αποχωρήσει) ο Χόρχε Μπουρουσάγκα, σκόρερ του «χρυσού» γκολ στον τελικό του Μουντιάλ 1986 απέναντι στη Δυτική Γερμανία.
 

Σιμεόνε: «Υπάρχει αναρχία, η Αργεντινή είναι μία ομάδα χαμένη, αλλά πιστεύω πως θα προκριθεί

Έντονα κριτικός απέναντι στην ομάδα της Αργεντινής, εμφανίστηκε μιλώντας στην «Cadena COPE»  ο Ντιέγκο Σιμεόνε:

 

   «Αυτό που συμβαίνει σε τώρα, είναι αυτό που συμβαίνει στην εθνική ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δυστυχώς. Αναρχία, δεν υπάρχει ηγεσία ούτε από τους παράγοντες ούτε από εκείνους που καθοδηγούν. Βλέπω ότι η ομάδα είναι χαμένη», είπε ο Αργεντινός προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης.

 
    «Η ομάδα είναι λάθος, αλλά είναι η Αργεντινή και νομίζω ότι θα προκριθεί. Η  Νιγηρία θα κερδίσει την Ισλανδία και έτσι  εάν νικήσει τη Νιγηρία θα περάσει εφόσον η Ισλανδία δεν κερδίσει την Κροατία. Τώρα εξαρτάται από την Ισλανδία, που δεν πρέπει να κερδίσει κανένα από τους δύο αγώνες», πρόσθεσε ο προπονητής της Ατλέτικο.
 
    «Όλοι λέμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι σημαντικοί. Ο Μέσι είναι πολύ καλός, αλλά επειδή συνοδεύεται από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Αν θα έπρεπε να επιλέξεις τον Μέσι ή τον Ρονάλντο για μία κανονική ομάδα, ποιον θα επιλέξατε;», αναρωτήθηκε ο Σιμεόνε.



 

«Ντροπή, ήταν ένας εφιάλτης»: Σαμπάολι και Καμπαγιέρο στόχοι των ΜΜΕ της Αργεντινής

    Με αμηχανία, έντονο προβληματισμό και...απόγνωση υποδέχθηκαν τα κυριότερα ΜΜΕ της Αργεντινής την ήττα (3-0) από την Κροατία, που μπορεί να αποδειχθεί ικανή για να αφήσει την ομάδα του Λιονέλ Μέσι εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ.
 
  

 «Η Αργεντινή υπέστη μια ταπεινωτική ήττα από την Κροατία και είναι στα πρόθυρα του αποκλεισμού», ανέφερε η ψηφιακή έκδοση της Ole, επιλέγοντας μία φωτογραφία του τερματοφύλακα της Αργεντινής που καλύπτει το πρόσωπό του γράφοντας: «Ο Καμπαγιέρο της αγωνίας».

    «Η Αργεντινή ντροπιάστηκε στον αγώνα με την Κροατία και έχει θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της στο Μουντιάλ», επεσήμανε η εφημερίδα La Nacion στην ηλεκτρονική της έκδοση,  συνοδεύοντας μια τεράστια εικόνα του Μέσι που δείχνει ανήμπορος και λυπημένος. Μία φωτογραφία που αναπαρήγαγαν με παρόμοιο τρόπο σχεδόν όλα τα ΜΜΕ.

    Η Clar?n έγραψε επίσης: «Καταστροφή ενάντια στην Κροατία. Η Αργεντινή απογοήτευσε και είναι με το ένα πόδι έξω από το Μουντιάλ. Έχασε 3-0 και δεν είχε καμία απάντηση σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα πολύ σοβαρό λάθος από τον τερματοφύλακα ήταν η αρχή του εφιάλτη. Ο Μέσι σχεδόν δεν άγγιξε την μπάλα».
 
    Στο ίδιο πνεύμα, και με σκληρή κριτική ενάντιο στον Χόρχε Σαμπάολι η κρατική τηλεόραση, μετά το παιχνίδι: «Τι ώρα θα παραιτηθεί ο Σαμπάολι; Η Αργεντινή κατέρρευσε μετά το λάθος του τερματοφύλακα και έχασε 3-0 από την Κροατία. Μια ήττα που μας φέρνει στο χείλος του αποκλεισμού».

    Το τηλεοπτικό κανάλι TN τόνισε ότι η Αργεντινή είναι «στα πρόθυρα του αποκλεισμού».  

    Ως ένα κοινό στοιχείο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, είναι τα πιθανά σενάρια πρόκρισης για την Αργεντινή μετά την βαριά ήττα.


Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός θα έχει ως συνεπεια τη μαζική αποχώρηση στην Αργεντινή

Η βαριά ήττα από την Κροατία (3-0) και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσουν σειρά κοσμογονικών αλλαγών στην εθνική Αργεντινής. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά μέχρι και οκτώ ποδοσφαιριστές πιθανολογείται πως θα πουν αντίο στην "αλμπισελέστε".

Πρώτος από αυτούς, ο Χαβιέ Ματσεράνο, ο πλέον έμπειρος ποδοσφαιριστής, με 145 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο σε 15 χρόνια καριέρας. Ακολουθεί ο Άνχελ Ντι Μαρία, 93 φορές διεθνής με την "αλμπισελέστε", που δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό κόντρα στην Κροατία. Ο Σέρχιο Αγουέρο, τρίτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής Αργεντινής, φαίνεται πως είναι το τρίτο "μεγάλο" όνομα που σκέφτεται την αποχώρηση.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκος Ρόχο, ο - μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ - Έβερ Μπανέγα και ο μέσος της Μίλαν, Λούκας Μπίγλια συμπληρώνουν την εξάδα των διεθνών που σκέφτονται σοβαρά να σταματήσουν από την δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Και υπάρχει και ο κορυφαίος όλων, ο Λιονέλ Μέσι. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ιστορία της χώρας, έχει πραγματοποιήσει 126 διεθνείς συμμετοχές αλλά έτυχε σκληρής κριτικής από τον - διάσημο στην Αργεντινή - δημοσιογράφο Φερνάντο Νιέμπρο. Ο Νιέμπρο, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλόγισε στον Μέσι πως εκείνος επιλέγει την ενδεκάδα, δεν ακούει καθόλου τις εντολές του προπονητή Χόρχε Σαμπάολι και κάλεσε, ουσιαστικά, τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να αποχωρήσει από το ομοσπονδιακό συγκρότημα!

Ο Μέσι μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών και ένα χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο με την εθνική Αργεντινής, ωστόσο από το παλμαρέ του λείπουν και το Μουντιάλ αλλά και το Κόπα Αμέρικα! Όλα θα ήταν διαφορετικά αν ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν - ακόμη ένας που σκέφτεται να πει αντίο - ήταν πιο εύστοχος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και σε αυτόν του Κόπα Αμέρικα 2016, απέναντι σε Γερμανία και Χιλή, αντίστοιχα.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)