to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 15.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κύρτσος: Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι θετικοί για τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Στην παραδοχή ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που αν και ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια την απορρίπτει, προέβη ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος μίλησε Στο Κόκκινο, στην εκπομπή του Δημήτρη Κουκλουμπέρη και του Βαγγέλη Καραγεώργου.


«Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η άποψη που έχουν για τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ είναι καταρχήν θετική, το ΕΛΚ σε αυτή τη φάση είναι περισσότερο στην κατεύθυνση της συμφωνίας. Αλλά δεν έρχεται το τέλος του κόσμου ούτε οδηγούν σε κάποιου είδους καταναγκασμό. Αυτά συμβαίνουν στην ΕΕ», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να μείνει άλυτο το θέμα, «αλλά δε θα πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό για να λυθεί». 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΕΛΚ «τραβάει το αυτί» του Μητσοτάκη για το Μακεδονικό

Σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι η ΝΔ επιθυμεί να αναδείξει την «πολιτική υποκρισία» της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «οι οποίοι ενώ αναγνωρίζουν ότι προωθείται μια λανθασμένη λύση για το Μακεδονικό, διευκολύνουν με την ψήφο τους τον κ. Τσίπρα για τη νομή της εξουσίας».  

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το Μακεδονικό θα οδηγήσει σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε: «Ο κ. Τσίπρας έχει μια προβοκατόρικη λογική μαζί με τους συνεργάτες του. Προσπαθούν να εκμαιεύσουν την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, από το προσφυγικό μέχρι το "κουφοντινικό" και το Μακεδονικό και με ακρότητες θέλουν να αναδείξουν μια άκρα δεξιά, τα προβοκάρει ο ίδιος ο Τσίπρας, θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση της άκρας δεξιάς για να ψαλιδίσει τη ΝΔ, ώστε να μην υπάρξει νικητής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)