to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 13.06.2018

left.gr

Πολιτική

H πατριδοκάπηλη υποκρισία Σαμαρά

Τι έλεγε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ για Ανδ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή


Η σημερινή δήλωση του Αντ. Σαμαρά, πέρα από θεσμικό ατόπημα, δεδομένου ότι ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, συνιστά και μέγιστη απόδειξη της υποκρισίας του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Διότι μπορεί να τονίζει ότι: «Δεν ήταν "εθνικιστής" ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως "η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική"… Ούτε ήταν "τυχοδιώκτης" ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι "το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια"», αλλά, με μία μικρή αναζήτηση προκύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά εκτιμούσε τους δύο πολιτικούς.

Σε άρθρο του Ηλία Κανέλλη που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο 2009 στο Protagon (διαβάστε αναλυτικά στη διεύθυνση: http://www.protagon.gr/apopseis/blogs/o-samaras-karamanlikos-388000000), τονίζεται πόσες φορές ο Σαμαράς, ως ηγέτης της αλησμόνητης «Πολιτικής Άνοιξης» (η οποία, κατά δηλωσή του, «δεν δεχόταν συμβιβασμό με τα Σκόπια ή οποιονδήποτε άλλο προκλητικό γείτονα») χαρακτήρισε ους Κ. Καραμανλή και Ανδ. Παπανδρέου πολιτικά κατάκοπους και μάλιστα την περίοδο για την οποία σήμερα τους... μνημονεύει!

Στο άρθρο υπενθυμίζονται, αναλυτικά οι επικριτικές αναφορές Σαμαρά, όπως οι εξής: «Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο», «παρεμποδίζουν», «Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει… κι εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει με πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες». 

Τούτων δοθέντων, αποτελεί περισσή υποκρισία η επίκληση των δύο πρώην πρωθυπουργών, από τον άνθρωπο που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το αδιέξοδο δεκαετιών στο Μακεδονικό, με μοναδικό στόχο να επιβάλει την ατζέντα του στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)