to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άφαντες οι τσούχτρες από τις παραλίες της Αχαΐας

Λουόμενοι του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Καλόγρια, Αχαγιά, Καμίνια, Πλαζ Πατρών, Ρίο, Καστελόκαμπο, Άκολη, Σελιανίτικα και μέχρι την Πούντα δεν συνάντησαν ούτε μια μέδουσα


Οι μέδουσες στον Πατραϊκό, τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς και η αναμονή για αντίστοιχη… ταλαιπωρία λουομένων και καταστηματαρχών που δραστηριοποιουνται στις παραλιακές περιοχές του νομού ήταν θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία κι όχι μόνο επί 12 μήνες. Και στη διάρκεια του χειμώνα μάλιστα, η παρουσία των μεδουσών, που δεν έφυγαν από την περιοχή – παρότι «κρύωσαν» τα νερά, ήταν το νούμερο 1 θέμα συζητήσεις σε όλες τις παρέες που περίμεναν το καλοκαίρι με προσμονή μεν, με αγωνία δε για το αν θα καταφέρουν φέτος να απολαύσουν τη θάλασσα .

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να γλιτώσουν άπαντες την ταλαιπωρία και τη… χασούρα του περσινού καλοκαιριού ήταν άλλωστε στην πρώτη γραμμή όχι μονο της ειδησεογραφίας όλους  τους προηγούμενους μήνες. Δικαιολογημένα σαφώς γιατί η τοπική κοινωνία και η οικονομία της το καλοκαίρι βασίζεται κατά πολύ στα νερά του Κορινθιακού και του Πατραϊκού.

Κάπως έτσι φθάσαμε στα μέσα Μαϊου οπότε και άρχισαν δειλά δειλά να προσέρχονται στις παραλίες οι πρώτοι… λουόμενοι. Η κάθοδος των πολιτών στη θάλασσα… κορυφώθηκε τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Κι ακριβώς επειδή ήταν η … πρώτη του καλοκαιριού, οι περισσότεροι προσήλθαν κάπως… επιφυλακτικά στις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Πάτρας και της Δυτικής Αχαϊας περιμένοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με τους … διόλου … ευπρόσδεκτους επισκέπτες .

Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσαν όμως ότι οι τσούχτρες, παρότι είχαν δώσει το παρόν τον Απρίλιο και μέχρι τις αρχές Μαϊου σε κάποιες περιοχές, στις αρχές του Ιούνη τουλάχιστον… εξαφανίστηκαν! Αν μη τι άλλο από την ακρογιαλιά γιατί στα ανοιχτά δεν γνωρίζουμε τι εικόνα υπάρχει.

Λουόμενοι του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Καλόγρια, Αχαγιά, Καμίνια, Πλαζ Πατρών, Ρίο, Καστελόκαμπο, Άκολη, Σελιανίτικα και μέχρι την Πούντα δεν συνάντησαν ούτε μια μέδουσα, την εποχή μάλιστα που πέρυσι, δεν τολμούσες να πλησιάσεις τη θάλασσα που είχε κατακλυστεί από κοπάδια τσουχτρών!

Το αν αυτό είναι συμπτωματικό, εποχικό ή αν για φέτος απαλλαγήκαμε από το βραχνά της τσούχτρας μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)