to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 29.05.2018

Διεθνή

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση όλμων προς το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση περίπου 30 όλμων από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε η Χαμάς.


Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν σήμερα από κοινού την ευθύνη, σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωση, για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο οργανώσεις ανέφεραν ότι απάντησαν με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον θέσεών τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

"Τα εγκλήματα (σ.σ. του Ισραήλ) δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτά σε καμία περίπτωση", τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ δεν διευκρινίζουν ποιες θα είναι στο εξής οι προθέσεις τους αλλά δηλώνουν ότι "όλες οι επιλογές είναι πιθανές".

Τα ένοπλα τμήματα των δύο οργανώσεων δεν είχαν δημοσιοποιήσει καμία κοινή ανακοίνωσή τους τα τελευταία χρόνια, μετά τον πόλεμο του 2014.

Μετά την εκτόξευση περίπου 30 βλημάτων όλμων από τη Γάζα προς το ισραηλινό έδαφος, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον υποδομών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως επλήγησαν βάσεις «της αντίστασης», σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί.

Ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα ανέφερε στο Twitter: «οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή την ώρα στη Γάζα. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν είναι το αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς».

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει «σθεναρά» στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

«[Ο ισραηλινός στρατός] θα αντιδράσει με μεγάλη δύναμη στις επιθέσεις αυτές, και το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από οποιονδήποτε προσπαθήσει να το βλάψει, και θεωρούμε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές εναντίον μας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση των όλμων.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητούν οι ΗΠΑ 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το απόγευμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πληροφορίες: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)