to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 29.05.2018

Πολιτική

Π. Ρήγας: Το πρόγραμμα της ΝΔ θυμίζει Dr. Jekyll και Mr. Hyde (βίντεο)

«Κρατάμε μια εξαιρετική εθνική στάση που ακουμπά στην εθνική γραμμή, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στον ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας ότι «ο προσανατολισμός είναι να υπάρξει λύση για το Μακεδονικό».


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το πρόγραμμα της ΝΔ θυμίζουν Dr. Jekyll και Mr. Hyde» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειψη ειλικρίνειας και συνέπειας στις θέσεις τη στάση της. «Η Ν.Δ. έχει πάθει vertigo αυτό το διάστημα διότι βλέπει ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και πετυχαίνει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις εξελίξεις  των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Πάνος Ρήγας τόνισε τη σημασία της λύσης του Μακεδονικού για την καλή γειτονία αλλά και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Επανέλαβε πως από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η αποδοχή του erga omnes και των αλλαγών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η στάση της κυβέρνησης δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την εθνική γραμμή του Κ. Καραμανλή, αντιπαραθέτοντάς την με εκείνη της ΝΔ που ως «ουρά της ακροδεξιάς αντίληψης» όχι μόνο δεν διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και πυροδοτεί επιθέσεις σαν εκείνη εναντίον του κ. Μπουτάρη.

Συζητώντας για την οικονομία, ο Πάνος Ρήγας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εδραίωση της θετικής πορείας της χώρας, λέγοντας πως «τα οικονομικά πάνε πολύ καλά και είναι δεδομένο ότι θα πιαστούν οι στόχοι». Δήλωσε πως, όπως και πέρυσι, το όποιο πλεόνασμα επιτευχθεί θα  διανεμηθεί στον κόσμο και έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού την αμέσως επόμενη περίοδο.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)