to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δικαστικές περιπέτειες εν έτει 50 μ.Κ.

Βρισκόμαστε στο έτος 50 μ.Κ. (μετά Κυριάκον)


Σύμφωνα με τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Μ. Σπυράκη, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, τα ιστορικά γεγονότα προ της γεννήσεως Κυριάκου καθίστανται αδιάφορα. Η ιστοριογραφία παύει να έχει αξία εφόσον αφορά γεγονότα προ του 1968 και η Ιστορία ξεκινά τον Μάρτιο του αυτού έτους.

Το Left.gr, με αφορμή αυτά τα νέα δεδομένα για την ελληνική Ιστορία, επικοινώνησε με τον Θουκυδίδη, ζητώντας του να σχολιάσει τη δήλωση της κ. Σπυράκη. Ο μεγάλος ιστορικός μάς γνωστοποίησε ότι προτίθεται να κάνει αγωγή τόσο κατά της κ. Σπυράκη όσο και κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν θα έρθει η εκπρόσωπος Τύπου να ακυρώσει την καταξίωσή μου και την καριέρα χιλιετιών» δηλώνει οργισμένος ο μεγάλος ιστορικός.

Μας πληροφόρησε επίσης ότι επικοινώνησε μέσω skype με τον πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο, ο οποίος δήλωσε εξίσου οργισμένος. «Δεν έβγαλα εγώ τα μάτια μου και δεν ταξίδεψα από τόπο σε τόπο για να καταγράφω την Ιστορία, για να έρθει μια κυρία να τα κάνει όλα delete», ήταν η αντίδρασή του. Όπως πληροφόρησε τον συνάδελφό του, Θουκυδίδη, δεν προτίθεται να καταφύγει ο ίδιος στη δικαιοσύνη, αλλά τον διαβεβαίωσε ότι ευχαρίστως θα παραστεί ως μάρτυρας όταν θα εκδικαστεί η αγωγή. 

Το Left.gr αναζήτησε και τον Ξενοφώντα, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Επιφυλάχτηκε να καταθέσει την άποψή του στο προσωπικό του blog σύντομα. Άνθρωποι από τον κύκλο του μεγάλου ιστορικού δηλώνουν ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και η υγεία του δεν του επιτρέπει να μπει σε δικαστικές περιπέτειες, ενώ δεν απέκλεισαν να υποστηρίξει την αγωγή Θουκυδίδη με αρθρογραφία του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις ιστορικοί θα απαγορεύσουν στον Άδ. Γεωργιάδη να πουλάει βιβλία τους σε μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Το Left.gr θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ιστορικούς μας και θα σας ενημερώνει για τις όποιες κινήσεις τους για το θέμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)