to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 22.05.2018

Κοινωνία

Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων: Ένα αίτημα ετών υλοποιείται

Η υλοποίηση του έργου δρομολογήθηκε μόλις το 2016, μετά από ενέργειες της Διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., η οποία το έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων και έδωσε εντολή για την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του


Όπως τονίζεται αναλυτικά σε ανακοίνωση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»:

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμα έργο Ειδικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα εξασφαλίσει δωρεάν δημόσια εκπαιδευτική πρόσβαση και προοπτικές μελλοντικής επαγγελματικής προόδου σε εκατοντάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες, που παρέμεναν αποκλεισμένοι.

Πρόκειται για το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, του οποίου η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Βασίλη Καραγιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ.

Το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων αποτελεί αίτημα ετών. Όμως, οι μελέτες του για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια, ως αποτέλεσμα των επιλογών της προηγούμενης πολιτικής κατάστασης, που οδήγησαν και στον κίνδυνο απώλειας σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων.

Η υλοποίηση του έργου δρομολογήθηκε μόλις το 2016, μετά από ενέργειες της Διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., η οποία το έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων και έδωσε εντολή για την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 700 ημέρες, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.905.835,26 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής).

Το νέο Ειδικό Σχολικό Συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε ακίνητο έκτασης 4.687,66 τ. μ., ιδιοκτησίας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε..

Θα διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια.

Στο κυρίως Κτίριο Διδακτηρίου θα αναπτυχθούν, σε δυο ορόφους, οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, ικανοποιώντας πλήρως τις σύγχρονες προδιαγραφές προσβασιμότητας, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Στο Κτίριο του Φυσιοθεραπευτηρίου, θα αναπτυχθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ στο υπόγειο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, χώροι συντήρησης, χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες.

Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)