to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 21.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Κουράκης: Οι δηλώσεις που δικαιολογούν την επίθεση εις βάρος του Γ. Μπουτάρη οδηγούν σε εκφασισμό της κοινωνίας

Για φασιστική επίθεση που γυρνά την Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια πίσω έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του και για τις δηλώσεις που έγιναν για να δικαιολογήσουν την επίθεση αυτή, τονίζοντας πως «οδηγούν σε εκφασισμό της κοινωνίας».


Αναφερόμενος σε τέτοιου είδους φαινόμενα μισαλλοδοξίας, υπογράμμισε πως «η μεγαλύτερη ασπίδα σε όλα αυτά είναι η εγρήγορση των πολιτών και η καταδίκη αυτών των φαινομένων».  «Αυτό που θρέφει όλα αυτά είναι αυτό που λέγεται ότι αρκούν οι πολλοί να είναι αδιάφοροι, ώστε κάποιοι να μπορούν να λειτουργούν με έναν τρόπο αντιδημοκρατικό και φασιστικό», συνέχισε, καλώντας τους πολίτες «να απομονώσουν και να καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα». Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως εκτός από την καταδίκη τέτοιου είδους περιστατικών, χρειάζεται «μια προάσπιση του δικαιώματος του λόγου, εκτός αν ο λόγος αυτός, σύμφωνα με τον πρόσφατο αντιρατσιστικό νόμο, οδηγεί σε πράξεις βίας».

Σημειώνοντας πως η επίθεση εις βάρος του δημάρχου είναι συνέπεια ενός ολόκληρου κλίματος που καλλιεργήθηκε στην πόλη το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Κουράκης υπενθύμισε ακόμη πως και στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό «είχαν παρεισφρήσει φωνές που μίλησαν εναντίον του ελληνικού κοινοβουλίου και με αλλυτρωτικές σε βάρος της FYROM κι άλλες εκφράσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά αγκαλιάστηκαν  από μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο ίδιος στάθηκε και στο ότι ανάλογες ακραίες εκφράσεις δεν προέρχονται μόνο από μεμονωμένους πολίτες, αλλά και έχουν διατυπωθεί και στο ελληνικό κοινοβούλιο, τονίζοντας πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο τα πολιτικά πρόσωπα να διακρίνονται από ευπρέπεια και ήθος.

Σχετικά με την στάση της αστυνομίας, ο κ. Κουράκης αναγνώρισε μερίδιο ευθύνης, σχολιάζοντας ότι «θα όφειλε να προβλέψει ότι θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα επεισόδια». Παράλληλα, σημείωσε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει στοχοποιηθεί πάρα πολλές φορές για το ότι ταχθεί υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας για την FYROM. Επίσης, συμπλήρωσε, τον κατηγορούν ότι απεμπολεί το δικαίωμα των βορειοελλαδιτών να είναι να είναι μία και μοναδική η Μακεδονία, και μάλιστα ελληνική, «αυτό κι αν δεν έχει αλυτρωτικές τάσεις», αλλά και για την πρόταση του Γ. Μπουτάρη να ονομαστεί οδός Ατατούρκ ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)