to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δέσμιος των βαρόνων της Β' ο Κυρ. Μητσοτάκης

Η Ν.Δ. επιμένει στα προσχήματα και στο... αλισβερίσι


Με γρήγορα βήματα θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση της κατάτμησης της Β’ Αθήνας, όπως διαβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ενόψει της αυριανής συνάντησης που οργανώνει ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ., πάντως, επιμένει στα προσχήματα και στο... αλισβερίσι, καθώς δηλώνει μεν ότι συμφωνεί με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, αλλά θέτει ως όρο για να την στηρίξει τη ταυτόχρονη ψήφιση στη Βουλή της ψήφου των αποδήμων.

“Είναι πανθομολογούμενο ότι αποτελεί μια υπερώριμη και αναγκαία μεταρρύθμιση για τον εκδημοκρατισμό του εκλογικού μας συστήματος και τη θεσμική θωράκισή του απέναντι σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς”. Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε χθες πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο “σπάσιμο” της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να σταματήσει να λειτουργεί ως δύναμη στείρου αρνητισμού και ως βαθιά συντηρητική δύναμη και να αναζητά προσχηματικές δικαιολογίες”.

“Είναι προφανές ότι, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν συναινέσει στην αναγκαία αυτή τομή ο λόγος θα είναι οι δεσμεύσεις του στους δελφίνους και τα τζάκια της Β’ Αθηνών” συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαιώνοντας, παραλλήλως, πως σε ό,τι αφορά το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι θετική στη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στα παιδιά του brain drain».

«Επειδή όμως η Ν.Δ. με τις πολιτικές της είναι αυτή που τους έδιωξε από τη χώρα, ας μην υποκρίνεται σήμερα ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

“Ώριμη” χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός Π. Σκουρλέτης κατηγορώντας τη Ν.Δ. πως προσπαθεί να αποφύγει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών “βρίσκοντας άλλου είδους δικαιολογίες”. "O καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του” επισήμανε.

Μπρος - πίσω από τη Ν.Δ.

Σημειωτέον ότι στην αυριανή συνάντηση έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν θα δώσει το “παρών” το ΚΚΕ. Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ., “γαλάζιες” πηγές άφηναν χθες βράδυ ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί στη συνάντηση ο αρμόδιος τομεάρχης Μ. Βορίδης.

“Εάν τελικά ο κ. Βορίδης ανταποκριθεί, θα είναι αποκλειστικά, για να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να αποδεχθεί το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας μαζί με το σπάσιμο των περιφερειών να δοθεί το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους” έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. να κατηγορεί μέσω ανακοίνωσης την κυβέρνηση ότι “καταφεύγει σε φαιδρές δικαιολογίες για να μην πάρει θέση στη σαφή πρόταση της Ν.Δ.".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)