to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 15.05.2018

Διεθνή

Η Τουρκία απελαύνει «προσωρινά» τον πρέσβη του Ισραήλ

Η Τουρκία ζήτησε από τον Ισραηλινό πρεσβευτή να φύγει «για κάποιον καιρό» από τη χώρα ενώ, ως απάντηση, απελάθηκε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ


Η Τουρκία ζήτησε σήμερα από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τη χώρα προσωρινά, σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων χθες από ισραηλινές σφαίρες στη λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέχ κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να «επιστρέψει στη χώρα του για κάποιον καιρό», δήλωσε ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών την επομένη της απόφασης της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις. Ο Ναέχ υπηρετεί στην πρεσβεία στην Άγκυρα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Απελάθηκε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ

Ως απάντηση, το Ισραήλ απέλασε τον Τούρκο πρόξενο στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ο πρόξενος κλήθηκε και του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία "για διαβουλεύσεις, για κάποια χρονική περίοδο".

Και νέα επίθεση Ερντογάν στο «κράτος απαρτχάιντ» του Ισραήλ

Εν τω μευαξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε "κράτος απαρτχάιντ" το Ισραήλ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι έχει "παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του", καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από σφαίρες Ισρσαηλινών στρατιωτών στη Γάζα.

"Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα απο 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία", έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter.

"Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές", συνέχισε, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

Αντιδρώντας στην αιματοχυσία στη Γάζα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Δευτέρα το Ισραήλ για "κρατική τρομοκρατία" και για "γενοκτονία". Ο Νετανιάχου του απάντησε δηλώνοντας ότι δεν δέχεται "μαθήματα ηθικής" από τον Τούρκο πρόεδρο που είναι "μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί τέλεια την τρομοκρατία και τις σφαγές".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)