to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 15.05.2018

Πολιτική

Στην Πρέβεζα ο Π. Σκουρλέτης - Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν προβλήματα της περιοχής, οι χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΣ σε σχέση με το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι και ΙΙ», αλλά και ο «Κλεισθένης 1».


Θετική χαρακτήρισαν οι αυτοδιοικητικοί του νομού Πρεβέζης τη δίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στο δημαρχείο την πόλης, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος επισκέπτεται από χθες την περιοχή. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν προβλήματα της περιοχής, οι χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΣ σε σχέση με το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι και ΙΙ», αλλά και ο «Κλεισθένης 1». 

Ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε πως υπήρξε «γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι δύο πλευρές βγαίνουν κερδισμένες από την ανταλλαγή απόψεων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις στη σχεδιαζόμενη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, είπε: «Η συζήτηση γύρω από τραπέζι μάς δίνει τη δυνατότητα κατανόησης. Υπάρχουν αυτοδιοικητικοί οι οποίοι συμμερίζονται τη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων που θέλει να εισαγάγει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, που είναι και το ζητούμενο». Ωστόσο, ανέφερε πως υπάρχουν και αντίθετες τοποθετήσεις στο ζήτημα, ενώ χαρακτήρισε ισοπεδωτική την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, για να δημιουργηθεί μια κατάσταση πόλωσης, η οποία τελικά, όπως εκτιμά ο υπουργός, δεν βοηθά κανένα και είναι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. 

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα η αυριανή συνάντηση με τις δύο αντιπροσωπείες των αυτοδιοικητικών να έχει θετικό αποτέλεσμα. «Ελπίζω να μου καταθέσουν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες να είναι αξιοποιήσιμες και να μην σταθούμε πια σε μία κατάσταση πλήρους αρνητισμού, απέναντι σε μία αδιαμφισβήτητα θετική πρωτοβουλία, που αποτελεί το νομοσχέδιο Κλεισθένης 1», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)