to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:46 | 07.05.2018

Πολιτική

Κανάλια επόμενης (εκλογικής) χρονιάς

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η ακατάσχετη εκλογολογία, η πιθανή κατάτμηση της Β' Αθηνών, τα προβλήματα από την κακοκαιρία, τα ανασφάλιστα οχήματα, οι συντάξεις, καθώς και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Βλέπουμε ότι σύντομα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚ Κίνας στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

«Είναι η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Κίνας μετά το συνέδριο του κόμματος, το οποίο έθεσε σε νέες βάσεις την προοπτική του λεγόμενου κινέζικου ονείρου για μια ισχυρή οικονομία. Και με αυτή την έννοια θεωρώ την επίσκεψη σας συμβολική» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ισχυρή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας. (αναλυτικά)


 

Θετικές προσδοκίες και μακροχρόνιες προκλήσεις: Τι αναφέρει η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Η έκθεση διαπιστώνει ευοίωνες προσδοκίες για την ελληνική οικονομία μετά τον θετικό ρυθμό μεγέθυνσης που παρουσίασε το 2017 αλλά και τις προβλέψεις για επιτάχυνση του ρυθμού μεγέθυνσης φέτος σε επίπεδα κοντά στο 2%. (αναλυτικά)


 

WSJ: Η Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής από την απελευθέρωσή της από το καθεστώς των μνημονίων

«Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, η Ελλάδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την απελευθέρωσή της από το καθεστώς των μνημονίων», γράφει η Wall Street Journal. (αναλυτικά)


 

«Θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κρυφτεί και η μανία του κατά του Δημοσίου δεν τον αφήνει»

Επιμένει στις εργολαβίες στο Δημόσιο ο πρόεδρος της ΝΔ, σφοδρά τα πυρά της Κουμουνδούρου. (αναλυτικά)


 

Αλλαγή σελίδας στην oδική σύνδεση Ακτίου - Αμβρακίας

Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. (αναλυτικά)


 

Δημοκρατική ανάγκη μία πιθανή κατάτμηση της Β' Αθηνών

«Η Β' Αθηνών είναι μία γιγαντιαία περιφέρεια που ευνοεί σχέσεις των υποψηφίων με ΜΜΕ. Είναι δημοκρατική ανάγκη να διαμορφωθεί μία καλύτερη συνθήκη στο επόμενο διάστημα». (αναλυτικά)


 

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στις εσωτερικές διαδικασίες της Εθνικής Τράπεζας»

«Η κυβέρνηση έχει τις απόψεις της για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας, όμως δεν έχει καμία έμμεση ή άμεση εμπλοκή στις εσωτερικές διαδικασίες και συγκεκριμένα στις τελευταίες εξελίξεις», τονίζουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)


 

«Εκτίθενται διπλά όσοι εξακολουθούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για τις συντάξεις και το ΑΚΑΓΕ»

«Όσοι εξακολουθούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα εκτίθενται διπλά καθώς αποκαλύπτουν την πλήρη άγνοιά τους για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις συντάξεις και το ΑΚΑΓΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

Η «προσβλητική» άγνοια της Μ. Σπυράκη και η υπενθύμιση του ΥΠΟΙΚ για την «καταγγελία» Λιβανού

Η εκπρόσωπος της ΝΔ «θεωρεί σήμερα αξιόπιστες τις καταγγελίες ενός ανθρώπου, ο οποίος το 2012 είχε καταγγείλει τρία κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΝΔ για εμπλοκή σε μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορίες για τις οποίες και οι τρεις απαλλάχθηκαν το 2013 από την Δικαιοσύνη». (αναλυτικά)


 

«Ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες δίνει νέα ρύθμιση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Για «την πιο σημαντική ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στον αγρότη» και που «θα του δώσει πάλι τον έλεγχο των οικονομικών του» έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία». (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Να σταματήσει η τρομοκράτηση των συνταξιούχων

Αύριο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υιοθεσία, αναδοχή που όπως εξήγησε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μειώνει από 5- 6 χρόνια που είναι σήμερα σε 8 με 12 μήνες το χρόνο αναμονής. (αναλυτικά)


 

Στην τελική φάση η προμήθεια αξονικών τομογράφων για 19 νοσοκομεία

Το Υπουργείο Υγείας μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία, είναι σε θέση να ανακοινώσει πως η προμήθεια των αξονικών τομογράφων για συνολικά δεκαεννέα νοσοκομεία εισέρχεται σε φάση τελικής ολοκλήρωσης. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»: Εντάξεις πράξεων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 1.685.478,37 ευρώ, με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 518.678,37 ευρώ. (αναλυτικά)


 

«Η Αττική Επιχειρεί, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών παίρνει την σκυτάλη»

Συνάντηση ενημέρωσης για τα clusters, τους επιχειρηματικούς συνεργατικούς σχηματισμούς που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, στην Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018. (αναλυτικά)


 

Απλοποιείται η διαδικασία απαλλαγής των ανήλικων αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν είναι υποχρεωτική η έκδοση άδειας κυκλοφορίας στο όνομα ανήλικου αναπήρου προκειμένου να χορηγηθεί απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας καθώς το δικαίωμα αυτό μπορεί να παραχωρείται στους γονείς ή στον επίτροπο έως την ενηλικίωση του αναπήρου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)