to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 27.04.2018

Πολιτική

«Η ηλεκτρονική αξιολόγηση δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στο σύστημα»

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντώντας στην απεργίας - αποχή από την αξιολόγηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε το διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα»


«Η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διαδικασίας δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στο σύστημα. Δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα του, το απλοποιεί, ενισχύει τη διαφάνειά του και εξοικονομεί πολύτιμους πόρους. Ως εκ τούτου, δεν είναι κατανοητές οι όποιες αντιδράσεις στην εφαρμογή του» αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντώντας στην ΑΔΕΔΥ που προκήρυξε τη συνέχιση απεργίας - αποχής και στον νέο κύκλο αξιολόγησης για το 2018.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε το διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Τόσο στις δια ζώσης εργασίες της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, όσο και στις επιστολές προς την ΑΔΕΔΥ, υιοθετήθηκε σειρά προτάσεων, στην κατεύθυνση της περαιτέρω θωράκισης των διαδικασιών του νέου συστήματος αξιολόγησης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016, η θέση του υπουργείου είναι σαφέστατη. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες αξιολόγησης, καθιστά άνευ αντικειμένου τις διατάξεις της συγκεκριμένης ρύθμισης».

Με δεδομένα: α) ότι η ΑΔΕΔΥ τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης και β) ότι το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης διακρίνεται από δημοκρατικότητα, συμμετοχικότητα, διαφάνεια και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής θεώρησης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο –αποδεδειγμένα– για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)