to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 25.04.2018

Κοινωνία

Ευελπίδων: Νέα αναβολή για τους 2 συλληφθέντες του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου - Συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Η δίκη αναβλήθηκε ξανά, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, «προκειμένου», σύμφωνα με το 902.gr, «να προσκομιστεί το βιντεοληπτικό υλικό που αποδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών»


Σύμφωνα με το 902.gr, για την Τετάρτη 27 Ιούνη αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη των δύο σπουδαστών που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα, Τετάρτη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιϊμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ της 16ης του Απρίλη. Η δίκη αναβλήθηκε ξανά, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να προσκομιστεί το βιντεοληπτικό υλικό που αποδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών.  

Σε βάρος των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες σπουδαστές, εξέφρασαν και σήμερα  - όπως και στην πρώτη δικάσιμο - εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η δίκη είχε αναβληθεί για σήμερα, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να συγκεντρωθεί επιπλέον αποδεικτικό υλικό.

«Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους δύο συλληφθέντες φοιτητές. Οι δύο νεολαίοι δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνδικάτα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης, δυνάμεων καταστολής δεν θα περάσουν», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για τη σημερινή κινητοποίηση.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση είχε καλέσει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)