to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 23.04.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μ. Μπόλαρης: Η ΝΔ, αντί της πολιτικής, επιλέγει συκοφαντικές ανακοινώσεις

Απάντηση στην κριτική που άσκησε η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα των 23 παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη, έδωσε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης.


«Καταλαβαίνω την αμηχανία τους, γιατί ο πρωθυπουργός έδωσε μια υπόσχεση ότι θα έχει μια συνεχή επαφή με τη Θεσσαλονίκη, όχι στη λογική ότι θα έχει μία προνομιακή σχέση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά στη λογική ότι επιχειρεί να αποκαταστήσει μια σειρά από ζητήματα που χρόνιζαν και δεν επιλύθηκαν από αδιαφορία ή από ανικανότητα”, τόνισε. Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε, έχουμε «την εμφανή παρουσία με το πολιτικό γραφείο του στη Θεσσαλονίκη», «πολύ απτές παρεμβάσεις, τέτοιες που ο πολίτης της Θεσσαλονίκης τις καταλαβαίνει» και «επίλυση προβλημάτων τα οποία δεν είχαν λυθεί επί δεκαετίες» σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ποιότητας ζωής, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. «Όταν κανείς δεν έχει να αντιπαραθέσει πολιτική, τότε πάει σε μίζερες ή κακόμοιρες ή συκοφαντικές ανακοινώσεις, όπως αυτή που εξέδωσε η τοπική ΝΔ. Τους καταλαβαίνουμε και τους λυπόμαστε. Δε θα τους ακολουθήσουμε στη διαδικασία τους. Ο κόσμος καταλαβαίνει», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις διχογνωμίες που επικρατούν στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως «το ζήτημα είναι εάν οι διχόνοιες ή οι διχασμοί αντιστοιχίζονται με πραγματικά προβλήματα τα οποία έχει ο τόπος, ο λαός, η κοινωνία, οι άνθρωποι. Αυτό μας κρίνει στην πολιτική: Εάν παλεύουμε για να αντιστοιχηθούμε και να λύσουμε, να παλέψουμε τα προβλήματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες. Ή αν η τοποθέτησή μας αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, επιδιώξεις κλπ απλά και μόνον, χωρίς να έχουν ένα πολιτικό υπόβαθρο». Όπως πρόσθεσε, «η ΝΔ ως σύνολο έχει πρόβλημα πολιτικής στοχοθεσίας, δεν έχει και δεν καταθέτει πολιτική πρόταση κι αυτό δημιουργεί μία σειρά από ζητήματα. Γι’ αυτό και βλέπετε ότι έχουνε διαίρεση και κατευθύνσεις στη ΝΔ με βάση τα πρόσωπα, κάποιοι είναι Καραμανλικοί, κάποιοι Σαμαρικοί, κάποιοι Μητσοτακικοί».

Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μπόλαρης σημείωσε πως «το 2015 η μεγαλύτερη πλειοψηφία, ο όγκος των δημοκρατικών, προοδευτικών, αντιδεξιών πολιτών επέλεξε για πρωθυπουργό και στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα» και «εγκατέλειψε τον χώρο που ψήφιζε τις προηγούμενες δεκαετίες γιατί η ηγεσία του είχε κινηθεί δεξιά». Υπογράμμισε δε πως «το σαφές μήνυμα είναι ότι δεν έφυγε ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έφυγε δεξιά». Για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, συμπλήρωσε ο κ. Μπόλαρης «η πρόκληση είναι σαφής: θα ακολουθήσουν αυτό που θέλουν οι πολίτες που τους στηρίζουν για να συνεργαστούνε στη συνέχεια με τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ή θα μπούνε σε προώθηση δικών τους στρατηγικών και θα συνεργαστούν με τη δεξιά και τον Κ. Μητσοτάκη». «Αν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και πουν στον κόσμο ειλικρινά τι πρόκειται να κάνουν, θα είναι πολύ χρησιμότεροι για την πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)