to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βέρτιγκο στη Ν.Δ... εφ' όλης της ύλης

Εσωκομματικές έριδες, διαφωνίες και μικροκομματική αντιπολίτευση διαμορφώνουν βαρύ κλίμα στο Μοσχάτο


Μπορεί στην επίσημη εκφώνηση της Ν.Δ. η μόνη πρόκληση ως εκκρεμότητα” να είναι... αν θα πάρει αυτοδυναμία ή όχι στις επόμενες εκλογές, όμως το εσωκομματικό σκηνικό ουδόλως θυμίζει ένα κόμμα εξουσίας που περιμένει το ώριμο φρούτο της εξουσίας να πέσει στα πόδια του. Αντιθέτως, όσο τα σημάδια πως το πολιτικό παιχνίδι μπορεί να ανοίξει ξανά πολλαπλασιάζονται και σε συνδυασμό με τη σταθερή πορεία της χώρας εκτός Μνημονίου, η Ν.Δ. υποπίπτει σε κατάσταση “βέρτιγκο” και η νευρικότητα δίνει τη θέση της στην ανησυχία και την εσωστρέφεια.

Ταυτοχρόνως, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί διαρκώς να... τερματίσει την έννοια της μικροκομματικής αντιπολίτευσης, παίζοντας ακόμη και εν ου παικτοίς. Μόνο την περασμένη Παρασκευή, η Ν.Δ. προχώρησε σε άνευ προηγουμένου τυμβωρυχία, επιχειρώντας να παίξει πολιτικό παιχνίδι με τον αδόκητο και τραγικό θάνατο του 52χρονου επιχειρηματία που είχε τραυματιστεί από διαρρήκτες, ενώ καθημερινά συνεχίζεται το “σίριαλ” της κριτικής προς την κυβέρνηση, στην οποία αποδίδει ευθύνες για την... τουρκική προκλητικότητα!

Όλοι εναντίον όλων

Βεβαίως, οι αντιπολιτευτικές κορόνες εφ’ όλης της ύλης -ακόμη και σε θέματα που, όπως προαναφέρθηκε, κάθε άλλο παρά προσφέρονται για άσκηση μικροκομματικής κριτικής...- δεν μπορούν να κρύβουν το εσωκομματικό “βέρτιγκο”, αφού, όσο περνούν οι εβδομάδες, η κατάσταση στη Ν.Δ. μυρίζει “μπαρούτι”. Η αποκάλυψη πως ο Ευ. Μεϊμαράκης είναι “χαλαρός” ως προς το ενδεχόμενο “αποστρατείας” του προκάλεσε προβληματισμό στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ., καθώς πολλοί στο Μοσχάτο θεωρούν ότι “εκλογές χωρίς Μεϊμαράκη δεν υπάρχουν”. Ταυτοχρόνως, οι “σαμαρικοί” διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στο κόμμα, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις για κατάργηση της θέσης των αντιπροέδρων, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο άδ. Γεωργιάδης, που κυριαρχεί επικοινωνιακά επί όλου του κόμματος. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Κυρ. Μητσοτάκης άκουσε την Ντ. Μπακογιάννη να χαρακτηρίζει “ορθή” τη στάση του Αλ. Τσίπρα στα ελληνοτουρκικά, σε αντίθεση με τον τομεάρχη Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος απέδιδε ευθύνες στην κυβέρνηση για την τουρκική προκλητικότητα.

Και, σαν να μην έφταναν αυτά, η επιλογή του βουλευτή Σερρών Κ.Αχ. Καραμανλή να δώσει διαπιστευτήρια στον Κυρ. Μητσοτάκη “αδειάζοντας” ακόμη και τον εξάδελφό του και πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή προκάλεσε αίσθηση. “Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που η Ν.Δ. αυτά που λέει τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα” επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Σερρών, τον οποίο φέρεται να προορίζει για γραμματέα της Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει τον κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του” σχολίασε δηκτικά εις εκ των “λοχαγών” του Κ. Καραμανλή, ο Σ. Τσιτουρίδης, ενώ την ίδια ημέρα, όλως... τυχαίως, του τηλεφώνησε και ο Ευ. Αντώναρος για να ανταλλάξουν πολιτικές απόψεις...

Ενόσω, λοιπόν, οι “καραμανλικοί” έχουν... νεύρα, ήρθε να δοκιμάσει τις αντοχές τους και ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος, έστω διευκρινίζοντας (Ραδιόφωνο 247) πως εκφράζει “προσωπική του άποψη”, άνοιξε την πόρτα της Ν.Δ. για την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου: “Ειδικά για την περίπτωση της κ. Διαμαντοπούλου, εάν ενδιαφέρεται, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε όχι σε μια τέτοια συνεργασία” επισήμανε ο Κ. Χατζηδάκης προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε μεγάλη μερίδα “γαλάζιων” στελεχών, που φοβούνται ότι πίσω από τις θετικές δηλώσεις για την πρώην υπουργό κρύβονται τα σενάρια Μητσοτάκη για “μετεγγραφή” στη Ν.Δ. του Ευ. Βενιζέλου και του Ανδρ. Λοβέρδου. Σενάριο που για πολλούς θα είναι casus belli.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)