to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 19.04.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Σταματήσαμε την κάθετη πτώση κι εργαζόμαστε για την έξοδο από τα μνημόνια (βίντεο)

«Οι χαμηλοί μισθοί είναι τα απόνερα μιας πολιτικής διάλυσης που ψηφίστηκε το 2012 αλλα θα αναθεωρηθούν από την κυβέρνηση»


«Κανένας δεν πανηγυρίζει το γεγονός ότι έχουμε σταθεροποιήσει κάποια δημοσιονομικά μεγέθη» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε «αυτό δεν πρέπει να μας βάζει σε ένα πλαίσιο ανόητης χαράς ότι δήθεν όλα πάνε φανταστικά. Ούτε φανταστικά ούτε καλά πάνε όλα. Τα προβλήματα είναι παρόντα». «Όμως παράλληλα κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι σταμάτησε η κάθετη πτώση και φαίνεται σε κάποιους δείκτες ότι σιγά σιγά πάμε καλύτερα, όπως η μείωση της ανεργίας την αποκατάσταση της ρευστότητας, την αύξηση των κατώτατων μισθών που είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης», σημείωσε.

 «Οι χαμηλοί μισθοί είναι τα απόνερα μιας πολιτικής διάλυσης που ψηφίστηκε το 2012 αλλα θα αναθεωρηθούν από την κυβέρνηση» διαβεβαίωσε ο κ. Ζαχαριάδης απαντώντας στην κριτική, για τον κατώτατο μισθό.

Απαντώντας στην κινδυνολογία για πιο άμεση εφαρμογή του αφορολόγητου απάντησε ότι «το ΔΝΤ από το 2015 έχει κάνει λάθος σε όλες τις προβλέψεις». «Υπάρχει κάποια ένδειξη στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στην πορεία των εσόδων ή του ΕΦΚΑ;» αναρωτήθηκε ενώ απέκλεισε το γεγονός να εφαρμοστεί νωρίτερα το μέτρο αυτό καθώς εξαρτάται από το στοιχείο εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε σχέση με τα έσοδα συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από τους στόχους, άρα πως θα έρθει;»

«Με ομοψυχία και λογική αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Η Ευρώπη έδειξε ότι είναι στο πλευρό μας, αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε αποφασιστικά, ως κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα ώστε να κάνουμε τα βήματα εξόδου από το μνημόνιο. Αυτό θα είναι μια επιτυχία όχι του Τσίπρα και του Τσακαλώτου, αλλά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)