to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:46 | 17.04.2018

Κοινωνία

Παραχώρηση του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «Πανάκεια»

Τη δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί για τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Επισημαίνεται ότι το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου που βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέας είναι συνολικής επιφάνειας 1212,94 τ.μ. και η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του, στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», έχει ως σκοπό τη δημιουργική διαμονή και απασχόληση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα από τη Ρόδο και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης μέχρι 10 έτη και η παραχωρησιούχος υποχρεούται πριν τη χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων να προβεί στις απαραίτητες εργασίες στα κτίρια που χρήζουν επισκευής.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση δια του ΥΠΑΑΤ, θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία του Δημοσίου, αγροτικές εκτάσεις και κτιριακές εγκαταστάσεις, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα και των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παραχωρούμε δωρεάν, στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», τη χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου, για αξιοποίηση σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό τομέα.

Εξετάζεται επίσης η αξιοποίηση δύο ακόμα ακινήτων του ΥΠΑΑΤ:

α) του Κτήματος Βάρη συνολικής επιφάνειας 915 στρεμμάτων και κτισμάτων 1.500 τετραγωνικών μέτρων στη Ρόδο και,

β) του Κτήματος και των κτιρίων στο Λινοπότι Κω, συνολικού εμβαδού 21 στρεμμάτων.

Σύντομα θα υπάρξει επίσκεψη και στα δύο νησιά για τον σκοπό αυτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)