to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα fake news της Δικαιοσύνης

Η εικόνα είναι εξουθενωτική: Έχουμε να κάνουμε με έναν υπουργό που αποφυλακίζει ναρκέμπορους την ώρα που βάζει πιο βαθιά στα μπουντρούμια αγωνιστές της δημοκρατίας, οι οποίοι καταδιώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της χώρας τους!


Προ ημερών, αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ("Πρώτο Θέμα", "Νέα", "Ελεύθερος Τύπος") έγραψαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε χάρη και αποφυλάκισε καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών που κρατούταν στις φυλακές. Λίγες μέρες νωρίτερα, αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ("Καθημερινή", "Νέα" κ.ά.) είχαν υποστηρίξει ότι με τροπολογία Κοντονή στερείται ακόμα και το δικαίωμα της άδειας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Η εικόνα είναι εξουθενωτική: Έχουμε να κάνουμε με έναν υπουργό που αποφυλακίζει ναρκέμπορους την ώρα που βάζει πιο βαθιά στα μπουντρούμια αγωνιστές της δημοκρατίας, οι οποίοι καταδιώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της χώρας τους!

Η πραγματικότητα: Ο κρατούμενος για ναρκωτικά εξέτισε την ποινή του. Του χαρίστηκε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να πληρώσει. Επίσης, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ο κρατούμενος τελείωσε με άριστα το Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, μπήκε πρώτος με κατατακτήριες εξετάσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αποφοίτησε από το ΕΜΠ με άριστα 9,38 και έγινε δεκτός από το Κέιμπριτζ για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής. Έπειτα από όλα αυτά, το γεγονός (που γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα της Δικαιοσύνης) ότι χάρη δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όχι ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποτελεί μια απλή παρωνυχίδα.

Η δε τροπολογία Κοντονή δεν αφορά τους Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά καταδικασμένους για τους οποίους έχει υπάρξει αίτημα ή απόφαση έκδοσης (οι οποίοι, αν πάρουν άδεια, προφανώς θα εξαφανιστούν). Το αποκάλυψε όχι μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος είπε ότι έγινε "παρανόηση". Ωστόσο, τα δημοσιεύματα παραπλάνησαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Θανάση Θεοχαρόπουλο, που έκανε την (κατά Κοντονή) "πατάτα" της εβδομάδας, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη είναι "ύποπτη". Την ίδια "βάσιμη υποψία" διατηρεί και σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου.

Προς τι λοιπόν δύο "χτυπήματα" μέσα σε πέντε μέρες από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο στον Στ. Κοντονή, με αστήριχτα δημοσιεύματα, που φέρουν και ίχνη δολιότητας; Ενδεχομένως λόγω της παρουσίας μιας ενοχλητικής διοίκησης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ενδεχομένως η εξήγηση για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα να κρύβεται σε άλλες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης και των υποθέσεων διαφθοράς. Αλλά σε αυτό το πεδίο, το μόνο που έχει συμβεί εσχάτως είναι η άσκηση δίωξης στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αίτημα για απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Η σκέψη ότι το μπλοκ του αντιπολιτευόμενου Τύπου (Όμιλος Μαρινάκη, Όμιλος Αλαφούζου, "Πρώτο Θέμα" κ.λπ.) "κινητροδοτήθηκε" από την επικαιρότητα που αφορά νεόκοπους εκδότες και θέματα διαφθοράς παραμένει αυθαίρετη. Έτσι δεν είναι;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)