to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 03.04.2018

Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης: Κύπρος κι Ελλάδα στέλνουν μήνυμα ειρήνης και σεβασμού του διεθνούς δικαίου

Ο Ταγίπ Ερτογάν, με τις προκλητικές του δηλώσεις, προκαλεί ανησυχία στις γειτονικές χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.


Στο περιθώριο επισκέψεων σε στρατόπεδα με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Πάσχα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Υπάρχει ευρύτερη ανησυχία και στην Ευρώπη και στις γείτονες χώρες και στις ΗΠΑ και ευρύτερα από ανάλογες συμπεριφορές, που συνεχώς απειλούν την ειρήνη».

Εμείς, τόνισε, πολιτευόμαστε με σύνεση και ψυχραιμία. «Αυτό που ζητούμε και επιδιώκουμε είναι να υπάρξει συνεννόηση και όχι όξυνση, μακριά από ρητορικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές» σημείωσε.

Μιλώντας, εξάλλου, στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε ότι «μέσα από συντονισμένη δράση, Κύπρος και Ελλάδα θέλουν να στείλουν προς όλους το μήνυμα ότι αυτό το οποίο επιβάλλεται είναι η ειρήνη και ο αλληλοσεβασμός, μέσα από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ακόμη ότι ο κυπριακός στρατός «αποτελεί ισχυρή αποτρεπτική δύναμη σε μια περίοδο, κατά την οποία ογκώνεται η προκλητικότητα από αυτούς, οι οποίοι επιθυμούν να αναβιώσουν μια αυτοκρατορία από το παρελθόν».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποιες είναι οι προσδοκίες του από το δείπνο που θα έχει με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στις 16 Απριλίου, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι εύχεται ο κ. Ακιντζί να προβληματιστεί για να υπάρξει αλληλοσεβασμός «και όχι επιβολή της μιας κοινότητας επί της άλλης και ιδιαίτερα εκείνης, που διεκδικεί υπερπρονόμια εις βάρος της άλλης».

Τέλος, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχθηκε την πολιτική ισότητα, αλλά όχι την αριθμητική ισότητα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)