to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:30 | 31.03.2018

Πολιτική

ΥΠΕΞ: Να μετράει τα λόγια της η Τουρκία για τα Ίμια

«Το νομικό καθεστώς των Ιμίων» υπογραμμίζει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ' αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη».


«Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της» τονίζει με μία αυστηρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση τής δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία αμφισβητούσε την κυριαρχία των Ιμίων.

«Το νομικό καθεστώς των Ιμίων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση «είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ' αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

   Με σημερινή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για «πολιτική εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα Natura 2000 τα Ίμια «καθώς και ορισμένα νησιά, νησίδες και βράχους στο Αιγαίο, των οποίων η κυριαρχία δεν παραχωρείται στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες».

   Υπενθυμίζοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση «ότι δεν πρέπει να γίνει εργαλείο στις προσπάθειες της Ελλάδας για πολιτική εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κυριαρχία της Τουρκίας επί των Ιμίων» και δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί κανένα «τετελεσμένο γεγονός...ως προς τους γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου Πελάγους, των οποίων το νομικό καθεστώς αμφισβητείται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)