to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 30.03.2018

Αθλητισμός

FIFA για το Grexit: «Ζητάμε άμεσα συγκεκριμένες εγγυήσεις και μέτρα»

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη FIFA


Συγκεκριμένες εγγυήσεις προκειμένου να σταματήσουν άμεσα τα περιστατικά βίας και λήψη αυστηρών μέτρων, απαιτεί η FIFA από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου να αποφευχθεί το Crexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως τόνισε με αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φεντόρ Τουρμπίν. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη FIFA, σε μία προσπάθεια διερεύνησης των εξελίξεων, μετά την έκθεση του Αυστριακού προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην έκθεσή του προς τη FIFA, ο οποίος εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που απασχολείται ιδιαίτερα με το ελληνικό ζήτημα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.
 
«Η FIFA έλαβε γνώση της άρσης απαγόρευσης διεξαγωγής των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου και ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία επιβλέπει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπέβαλε έκθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Ενώσεων μελών της FIFA. Πέρα από την άρση της απαγόρευσης, η FIFA απαιτεί συγκεκριμένες εγγυήσεις ότι τα επεισόδια βίας θα σταματήσουν, επιτρέποντας έτσι την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στις εθνικές διοργανώσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Περαιτέρω ενημερώσεις για το θέμα αυτό θα κοινοποιηθούν εγκαίρως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φεντόρ Τουρμπίν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, στην έκθεσή του προς τη FIFA, εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και όχι μόνο για τους συλλόγους μα και για τις Εθνικές ομάδες.

 

ΕΠΟ: Άδικη και σκληρή η εισήγηση Χούμπελ για Grexit στο ποδόσφαιρο

Υπό τη σκιά ενός ενδεχόμενου Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και χαρακτήρισε άδικη και σκληρή την εισήγηση Χούμπελ. Έναν μήνα διορία έχει η Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει το ποδοσφαιρικό Grexit. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της ΦΙΦΑ Χέρμπερτ Χούμπελ ο οποίος εισηγήθηκε την έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς ομοσπονδίες χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος, αλλά και δίχως καμία εξαίρεση για τις εθνικές ομάδες.

Το μόνο παρήγορο είναι πως η εισήγηση Χούμπελ δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, κάτι που θα σήμαινε αποφάσεις με άμεση ισχύ, αλλά στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το Μάιο. Συνεπώς δίνεται λίγος χρόνος για να γίνουν αλλαγές, αλλά με τα περιθώρια πλέον να είναι στενά.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, στην έκθεσή του προς τη FIFA, εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και όχι μόνο για τους συλλόγους μα και για τις Εθνικές ομάδες.

Προφανώς, ο Χούμπελ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο και τις δράσεις που του εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού από την τοποθέτησή του στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει επί τούτω, αναφέρθηκε με σαφήνεια σε μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί.

«Η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρεται σε σημείο της έκθεσής του. Τι περιγράφει ως «τωρινή κατάσταση»; Την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο, την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των δικαστικών αποφάσεων και στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την Ομοσπονδία, οι οποίες δεν εισακούστηκαν αφού δεν υλοποιήθηκαν.

Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα παραληφθεί από την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το προσεχή Μάιο, ενδεχομένως και Ιούνιο, που σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν κάποια από τα κακώς κείμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος έχει λιγοστέψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)