to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 29.03.2018

Πολιτική

«Η Προοδευτική Συμμαχία συζητά με την Κοινωνία Πολιτών», στις 10 Απριλίου, στις Βρυξέλλες

«Ένα Νέο Σενάριο για την Ευρώπη»


Εκδήλωση με θέμα «Η Προοδευτική Συμμαχία συναντά την Κοινωνία Πολιτών: Ένα Νέο Σενάριο για την Ευρώπη», με τη συμμετοχή εκπροσώπων άνω των 250 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πραγματοποιεί στις 10 Απριλίου στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η Προοδευτική Συμμαχία*.

Η Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία μετέχουν ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, έχει ως στόχο την διαβούλευση και την επεξεργασία συγκλίσεων με εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών επί των αλλαγών που χρειάζονται για ένα κοινωνικό μετασχηματισμό της Ευρώπης.

Βάση συζήτησης στην εκδήλωση θα αποτελέσει «Το Σενάριο που Λείπει», το οποίο είχε επεξεργαστεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας, και έκτοτε έχει αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου σε σειρά εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2017, σε εκδήλωση με κεντρικούς ομιλητές τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, ΓκάμπιΤσίμερ, τη ΣκαΚέλερ, ευρωβουλεύτρια και συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων, τον ΤζιάνιΠιτέλα, πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τον πρώην υποψήφιο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ΜπενουάΑμόν, και τον Πολ Μανιέτ, ηγέτη του βελγικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ακόμη, βάση της συζήτησης στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας θα αποτελέσει το «Έκτο Σενάριο: Μια Βιώσιμη Ευρώπη για τους Πολίτες της» που έχουν εκπονήσει πάνω από 250 ΜΚΟ και το οποίο παρουσιάστηκε εξίσου σε εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας τον Δεκέμβριου του 2017.

Στην εκδήλωση της 10ης Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις θεματικές συζητήσεις:

-Η Δημοκρατία στην Ευρώπη

-Οικονομία και Βιωσιμότητα

-Εμπορικές Πολιτικές

-Συμπεριληπτική Κοινωνική Πολιτική.

Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση του αναλυτικού προγράμματος.

Για εξωτερικές συμμετοχές στην εκδήλωση, αποστείλατε mail στη διεύθυνση [email protected] (ΟΝΟΜΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ/ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ). Οι αιτήσεις για εξωτερικές συμμετοχές κλείνουν στις 2/4.

*Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πλατφόρμα διαλόγου, που βασίζεται στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στον ανοικτό διάλογο. Στόχος της είναι να επεξεργαστεί τις διαφορές και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των προοδευτικών συμμάχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε από προοδευτικούς ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων και είναι ανοικτή στον καθένα που μετέχει της κοινότητας του ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. Στην Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA)].

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)