to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 28.03.2018

Αθλητισμός

«Τέλος στην ατιμωρησία»: Aυστηρές ποινές αλλιώς Grexit, το μήνυμα της FIFΑ

Άσχημα νέα έρχονται από τη συνάντηση Χούμπελ - Γραμμένου. Δεν πείθεται ο αξιωματούχος της FIFA, ανοικτό το ενδεχόμενο του Grexit ακόμα και με αναστολή. Ζητούν αυστηρές ποινές για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.


Κρίσιμες ώρες περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο με ορατό ακόμα το ενδεχόμενο του Grexit με αναστολή αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, καθώς η FIFA είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για το γεγονός ότι δεν βλέπει να προχωρούν τα δραστικά μέτρα.

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή την κατάσταση επιτείνει η άποψη που έχει διαμορφώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης τον οποίο έχει ορίσει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Χέρμπερτ Χούμπελ. 

Ο Αυστριακός αξιωματούχος είχε συζητήσεις στη χώρα του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, ο οποίος του παρουσίασε μια σειρά από πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προς εκτόνωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τα τελευταία γεγονότα. 

Ο κ. Χούμπελ εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την καθυστέρηση στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και την αμηχανία με την οποία η ΕΠΟ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. 

Ο συγκερασμός δημιουργεί ανησυχία για το πόρισμα Χούμπελ, καθώς η FIFA ζητεί πλέον να δει πράξεις και όχι θεωρίες, θέλει σκληρές ποινές και παραδειγματικές τιμωρίες εδώ και τώρα.

Ο παράγοντας της FIFA φέρεται απογοητευμένος και αυτό είναι πολύ πιθανό να αποτυπωθεί στην έκθεσή του προς την Παγκόσμια Συνομοσπονδία, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και θα είναι ραγδαίες, καθώς ο κ. Χούμπελ θα αποστείλει την έκθεση ενδεχομένως και αύριο (29/3).

Στην εκπομπή του με τον Βάιο Τσούτσικα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης μετέφερε μια ατάκα του προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, που περιγράφει τις απαιτήσεις της FIFA

Παρόλο λοιπόν που ανέφερε στον B. Γραμμένο ότι εξακολουθεί να στηρίζεται, του κατέστησε σαφές ότι πρέπει να κινητοποιηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Η εισήγησή μας θα είναι για Grexit, εκτός κι αν αρχίσεις να… διοικείς».

Από την πλευρά του, ο κ. Γραμμένος ενημέρωσε τον αξιωματούχο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για κάποιες δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η ΕΠΟ. 

Μία απ΄ αυτές θα είναι η συγκρότηση Επιτροπής που θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και «εμπρηστικών» δηλώσεων και θα τα παραπέμπει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Επίσης, θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για τη βία, κατάργηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου να απονέμει πειθαρχική δικαιοσύνη σε τρίτο βαθμό, αυστηροποίηση ποινών, δραστική μείωση των αναβολών στην εκδίκαση υποθέσεων και μεταφορά της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων στις Πειθαρχικές Επιτροπές. 

Ακόμη, ως εποπτεύουσα αρχή η ΕΠΟ θα έχει τον έλεγχο και την αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των οργάνων του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθλητικών ιστοσελίδων (1, 2), η κατάσταση είναι οριακή, η Ελλάδα κρέμεται σε μια κλωστή και η πιθανότητα Grexit ορθάνοιχτη. Μένει να φανεί αν θα είναι με αναστολή, το οποίο θα σημαίνει "κίτρινη κάρτα" και τελευταία προειδοποίηση. Οι ξένοι έχουν φτάσει στα όριά τους, ζητούν γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και σύμπνοια απ' όλες τις πλευρές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, sport24, gazzetta, sport-fm)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)