to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 22.03.2018

Πολιτική

«Επιτομή της παραπληροφόρησης» το δημοσίευμα των «Νέων», τονίζει το υπουργείο Εργασίας

Διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αλλά και δηλώσεις του Τ. πετρόπουλου, αποτελεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», περί φωτογραφικής τροπολογίας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα


Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας:

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, περί φωτογραφικής τροπολογίας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, αποτελεί την επιτομή της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

  • Ο συντάκτης των Νέων ανακαλύπτει «τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19 Μαρτίου». Τον ενημερώνουμε ότι στις 19 Μαρτίου 2018 εκδόθηκε εγκύκλιος από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, «για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος», σε εφαρμογή του Ν.4387/16.  

  • Η εξαίρεση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος από το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από σειρά κοινωνικοασφαλιστικών διατάξεων, ως μέλους του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, έχει νομοθετηθεί το 2010 (άρθρο 64 του Ν.3863/10, επί υπουργίας Α.Λοβέρδου) και ακολούθως το 2011 (άρθρο 44 του Ν.4021/11, επί υπουργίας Γ.Κουτρουμάνη), με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (γνώμη της ΕΚΤ της 19ης Μαρτίου 2008- CON 2008/13 και γνώμη της ΕΚΤ της 14ης Απριλίου 2011- CON 2011/36).

  • Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν δυνατόν η εγκύκλιος της 19ης Μαρτίου 2018 να αφορά τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος, από την στιγμή που ο Ν.4387/16 καταλαμβάνει μόνο συνταξιούχους των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Η δήλωση του Μ. Μπαλαούρα, βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα:

Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δεν με εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας  και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά  και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη.

Επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας  η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

1.      Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.

2.      Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει  το άρθρο 8 του ν.2592/1998.

3.      Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται.

Με δυο λόγια, «η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.

Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.

Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους.

Τι ανέφερε ο Τ. Πετρόπουλος

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω του Αlpha 9.89, απάντησε νωρίτερα στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» (σ.σ.: διαβάστε εδώ) περί "φωτογραφικής" τροπολογίας που εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκ των οποίων και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, από τις μειώσεις συντάξεων. 

"Δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι' αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης", είπε ο Τάσος Πετρόπουλος. Επισήμανε πως η ΕΚΤ δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά κι ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο. 

Τα βασικά σημεία της απάντησης του Τ. Πετρόπουλου:

Από τον νόμο 4387, υπάρχει ήδη η εφαρμογή του συνολικά όλα αυτά τα χρόνια. Εξ’ αρχής είχα πει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ανήκει στο ευρώ-σύστημα. Σύμφωνα με αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας και την συνθήκη που ισχύει στις σχέσεις μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των χωρών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για οποιαδήποτε  υπόθεση αφορά τους εργαζόμενους στις σχετικές τράπεζες, μαζί και το ασφαλιστικό, πρέπει να υπάρχει έκθεση του κεντρικού τραπεζίτη της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Υπάγεται σε εκείνες τις διατάξεις, χωρίς  έκθεση δεν μπορεί να μεταβληθεί τίποτα στο καθεστώς το εργασιακό και το θεσμικό, μαζί και της κοινωνικής ασφάλισης, για τους εργαζόμενους της Κεντρικής Τράπεζας κάθε χώρας του ευρώ-συστήματος.

Υπάρχει από την Κεντρική Τράπεζα η υποχρέωσή μας να δεχόμαστε τις δικές της συστάσεις.

Ως προς το θέμα, έχω την εντύπωση πως έχουμε στείλει σχετικό ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν μας έχει επιτρέψει παρεμβάσεις. Χωρίς έγκριση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή. Δεν εντάχθηκαν ποτέ στον νόμο 4387 και γι’ αυτό τον λόγο δεν εξαιρούνται τώρα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: www.alpha989.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)