to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 20.03.2018

Κοινωνία

«Το Φως της μάχης της Λαμπούσας λάμπει…. Κανένα μαύρο δεν το επισκιάζει»

«Η βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Λαμπούσα, που έχει στηθεί για να τιμήσει την μάχη και τους μαχητές του ΕΛΑΣ εναντίον του κατακτητή, είναι μια προσπάθεια ακύρωσης της συλλογικής ιστορικής μνήμης του Ευβοιώτικου Λαού..» τονίζει η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας


Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας:

Το Φως της μάχης της Λαμπούσας λάμπει…. Κανένα μαύρο δεν το επισκιάζει.

Με την ευκαιρία των «εγκαινίων των νέων γραφείων» της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, κάποιοι, προφανώς πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, έκριναν ότι καλό θα ήταν να δώσουν ένα μάθημα «εθνικοφροσύνης» στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του ΕΛΑΣ, που έδωσαν μια νικηφόρα μάχη το 1944, στη θέση Λαμπούσα του Αυλωναρίου στην Εύβοια. Μια μάχη που εκκαθάρισε την περιοχή από τους βάρβαρους ναζιστές των κατακτητών, που σήμανε την αρχή του τέλους τους στην Εύβοια.

Η βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Λαμπούσα, που έχει στηθεί για να τιμήσει την μάχη και τους μαχητές του ΕΛΑΣ εναντίον του κατακτητή, είναι μια προσπάθεια ακύρωσης της συλλογικής ιστορικής μνήμης του Ευβοιώτικου Λαού...

Ας καταλάβουν αν μπορούν, η ιστορία των λαϊκών, απελευθερωτικών αγώνων, δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται.

Οι προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες της Εύβοιας, θέλουμε να ενημερώσουμε τoυς πολιτικούς απογόνους των Χιτών και Ταγματασφαλιτών που δρουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ότι δίνουν και θα δίνουν καθημερινά την μάχη κόντρα στον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις .

Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα και κινήσεις, τους βουλευτές, τους Ευβοιώτες Δημοκρατικούς Πολίτες, στην συγκρότηση συμπαγούς αντιφασιστικής σύμπραξης, ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των νεοναζιστικών ομάδων.

Καλούμε τον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου και τις διωκτικές αρχές την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των βέβηλων.

Ποτέ ξανά φασισμός…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)