to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:49 | 19.03.2018

πηγή: ert.gr

Κοινωνία

Κέρκυρα: Νέες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στις 6.30μμ στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν συνδικάτα από την περιοχή της Αττικής, με στόχο να διαδηλώσουν με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Νέες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας καταγγέλλει το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων από γνωστό ξενοδοχείο, στον Άη Γόρδη, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το σωματείο κάνει λόγο για απολύσεις 15 εργαζομένων που συμμετείχαν στην σύσταση επιχειρησιακού σωματείου στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και έντονο εκφοβισμό των υπολοίπων τους οποίους προσπάθησαν να εξαναγκάσουν να κινηθούν νομικά εναντίον του νεοσυσταθέντος σωματείου. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αναφέρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα ξενοδοχεία με τις περισσότερες κρατήσεις και έχει μεγάλη κερδοφορία. Παρ' όλα αυτά χρωστάει στους εργαζόμενους οι οποίοι υποχρεώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι να οργανώσουν απεργιακές κινητοποιήσεις για να λάβουν τους μισθούς τους.

Την Παρασκευή 16/3/2018 κοινοποίησαν τις 15 απολύσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει ομαδικές και παράνομες ενώ το Σάββατο κάλεσαν στο κλειστό ξενοδοχείο, μέρος των εργαζομένων με διάφορες προφάσεις (όπως καθαρισμός, γνωριμία κα). Εκεί οι εργαζόμενοι αντίκρισαν σε πλήρη σύνθεση την διευθυντική ιεραρχία η οποία είχε οργανώσει σκηνικό ανάκρισης όπου κάθε εργαζόμενος οδηγούταν ένας-ένας από τους προϊστάμενους στην υπεύθυνη, η οποία απαιτούσε από τον εργαζόμενο να της υπογράψει δήλωση περί δήθεν παράνομης σύστασης του επιχειρησιακού σωματείου και αποποίηση της ιδιότητας του μέλους.
Το σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνει το πρώτο ραντεβού την Τρίτη 20 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο και το επόμενο ραντεβού στη Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων τη Δευτέρα 26 Μάρτη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)