to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 09.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Α. Νεφελούδης: Παρακολουθούμε το θέμα του Σκαραμαγκά

Τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας & Ανάπτυξης παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την γενικότερη κινητικότητα στον συγκεκριμένο κλάδο, υπό το φως της δικαστικής απόφασης που τα θέτει σε ειδική διαχείριση, σημείωσε ο Ανδρέας Νεφελούδης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Σχολιάζοντας την χτεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, ο κ. Νεφελούδης είπε ότι «δεν έχουμε εμπλακεί ακόμη, παρακολουθούμε το θέμα σε συνεργασία και με τον υφυπουργό Επενδύσεων Στ. Πιτσιόρλα, γιατί υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο των ναυπηγείων γενικότερα».
 
Όπως ανέφερε, «υπάρχει κινητικότητα στο Νεώριο της Σύρου με τη μεταβίβαση και την προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα και να λειτουργήσει η μονάδα», ενώ «αντίστοιχη κινητικότητα υπάρχει και στο Σκαραμαγκά».
 
Ο κ. Νεφελούδης προσέθεσε ότι πρέπει «να δούμε πώς θα επηρεάσει και την Ελευσίνα, σε θετική κατεύθυνση. Πάντως, υπάρχει διαδικασία αναδιάρθρωσης».
 
Σε σχετικό δημοσίευμά της για την απόφαση του δικαστηρίου η Αυγή σημειώνει ότι «σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό επιχείρημα του Ελληνικού Δημοσίου ενόψει της συζήτησης, στις 15 Μαρτίου 2018, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητά να αναγνωριστεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία παρέβη τις υποχρεώσεις της ως προς την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων», ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει ότι «η απόφαση ανοίγει το δρόμο ώστε να ξεκινήσουν άμεσα διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες αξιοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)