to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:08 | 08.03.2018

Κοινωνία

Σήμερα στις 13:00 η κηδεία του Μάνου Σωτηριάδη

Ο Μ. Σωτηριάδης διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος από το 1976 ως το 1978. Κατά την περίοδο της χούντας, είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα, γι’ αυτό και υπέστη διώξεις από το καθεστώς ενώ, επιπλέον, είχε αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της επιστήμης, καθώς υπήρξε ένας εξέχων ψυχίατρος και ψυχαναλυτής


(στην φωτογραφία, ηγετικά στελέχη του «Ρήγα», φαντάροι στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, τον Αύγουστο του 1973. Από αριστερά, Μιχ. Σαμπατακάκης, Μάνος Σωτηριάδης, Χρ. Λάζος, Μακ. Παρασκευόπουλος)


Έφυγε την Τρίτη 7/3, από την ζω,ή σε ηλικία 70 ετών ο Μάνος Σωτηριάδης. Υπήρξε Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ Φεραίος από το 1976 έως το 1978.

Είχε ενεργό ρόλο στο αντιδικτατορικό κίνημα και στο κίνημα των φοιτητών κατά της δικτατορίας. Είχε καθοριστική συνδρομή στην δημιουργία των φοιτητικών επιτροπών αγώνα ως μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Σπουδαστών και του Ρήγα Φεραίου.

Συμμετείχε στην πρώτη μαζική καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της χούντας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 21/4/1972. Είχε συλληφθεί και στρατεύθηκε υποχρεωτικά από την χούντα το 1973.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στο 2ο Νεκροταφείο, Λ. Ηρακλείου, στη 1 μ.μ.


Στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, Μάνου Σωτηριάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Ο Μ. Σωτηριάδης διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος από το 1976 ως το 1978. Κατά την περίοδο της χούντας, είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα, γι’ αυτό και υπέστη διώξεις από το καθεστώς. Επιπλέον, ο Μ. Σωτηριάδης είχε αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της επιστήμης, καθώς υπήρξε ένας εξέχων ψυχίατρος και ψυχαναλυτής.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.


Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Μάνου Σωτηριάδη

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Για τον Γραμματέα μου στον «Ρήγα Φεραίο», Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ενός διακεκριμένου αγωνιστή, με ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και στο κίνημα των φοιτητών. Ενός συνεπούς ηγετικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς, ενός εξέχοντος επιστήμονα με αξιόλογη διαδρομή στον τομέα της ψυχιατρικής και της ψυχανάλυσης. Ο Μάνος Σωτηριάδης υπήρξε ένας εξαίρετος άνθρωπος και φίλος.

Στους οικείους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Το tweet του Δημ. Παπαδημούλη για την απώλεια του Μάνου Σωτηριάδη:

Το tweet του Γ. Μπαλάφα για την απώλεια του Μάνου Σωτηριάδη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)