to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 02.03.2018

Διεθνή

Ο Ν. Αναστασιάδης έτοιμος για μία «κοινωνική συνάντηση» με τον Μ. Ακιντζί

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί για το Κυπριακό και το φυσικό αέριο, δεν υπάρχει κάτι νέο


Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρτ, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντησή του με τον βοηθό γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζιάν Πιέρ Λακρουά, να μεταφέρει προς τον Μουσταφά Ακκιντζί το μήνυμα ότι «είναι έτοιμος να έχει μαζί του μια κοινωνική, στο παρόν στάδιο, συνάντηση».

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί για το Κυπριακό και το φυσικό αέριο ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νέο και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως «υπάρχουν οι παράμετροι του ΟΗΕ, καθώς και κάποιες σημαντικές συγκλίσεις και συνεννοήσεις μεταξύ των δυο πλευρών, όπως για το θέμα του φυσικού αερίου».

Ο Ζιάν Πιέρ Λακρουά συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θέματα, που αφορούν αποκλειστικά την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσο εξετάζεται θέμα μείωσης του αριθμού του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης, ο κ. Λακρουά είπε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ζητήσει μια στρατηγική αναθεώρηση της Δύναμης. Επεσήμανε, δε, ότι όλες οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις χρειάζεται να εξελιχθούν, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο εφαρμόζεται η αναθεώρηση.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο «θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και με τους αναγκαίους πόρους για να εφαρμόσει τους όρους εντολής της, κάτι που θα της δώσει τη δυνατότητα να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική στον αποτρεπτικό της ρόλο».

AΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)