to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 12.04.2018

Πολιτική

Κρίμα να μη διαπραγματεύονται τα κανάλια. Θέλουν τόοοοοοσο μια προληπτική πιστοληπτική γραμμή

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν ο τραγικός θάνατος του Έλληνα πιλότου Γ, Μπαλταδώρου, οι εξελίξεις αναφορικά με τη Συρία, το Μακεδονικό, οι εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με αφορμή στο EuroWorking Group, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Αξιοσημείωτη είναι η εμμονή δημοσιογράφων και τηλεαναλυτών στην ανάγκη προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής μετά το τέλος του προγράμματος. Παρά τις δηλώσεις αξιωματούχων, τις διαβεβαιώσεις εκ Βρυξελλών και τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, τα κανάλια δυσπιστούν και η προπαγάνδα καλά κρατεί...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό ζήτημα εγκαινιάζει το σημερινό EuroWorking Group

Μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο θα διεξαχθεί στο EuroWorking Group (EWG), που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες. (αναλυτικά)


 

Handelsblatt: Σε τέσσερις μήνες η Ελλάδα αποκτά και πάλι ένα «κομμάτι» της κυριαρχίας της

« Με την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής σε περίπου τέσσερις μήνες η Ελλάδα αποκτά και πάλι ένα "κομμάτι" της κυριαρχίας της» σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα. (αναλυτικά)


 

 


Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ: «Κάναμε θετικά βήματα και ελπίζουμε και για τα πιο δύσκολα»

Τι δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών που είχαν στην Οχρίδα. (αναλυτικά)


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κάνει το πολιτικό εκκρεμές με το ζήτημα της ΠΓΔΜ

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα θέση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ. (αναλυτικά)


 

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καλεί την ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση από τις Τουρκικές αρχές εδώ και ενάμιση μήνα. (αναλυτικά)


 

Χ. Σπίρτζης από τη Φθιώτιδα: Έτοιμη μέχρι το φθινόπωρο η σιδηροδρομική γραμμή

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επιθεώρησε τη σιδηροδρομική γέφυρα που κατασκευάζεται στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα. (αναλυτικά)


 

Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και δείχνει σημαντική πρόοδο»

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και δείχνει σημαντική προόδο» τονίζει ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Τζόναθαν Κόεν (Jonathan Cohen)σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). (αναλυτικά)


 

«Η δήλωση του Κ. Μπακογιάννη είναι ράπισμα κατά των ακροδεξιών, εντός και εκτός ΝΔ»

Τις επιθέσεις κατά του Κ. Μπακογιάννη για τη δήλωσή του για την απώλεια του Καπετάν Ερμή σχολίασε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος δεν αποτελεί απάντηση στα εγκλήματα πολέμου

«Την κρίσιμη τούτη ώρα, που τα τύμπανα ενός ανοιχτά διεθνούς πολέμου στην Συρία ηχούν όλο και εντονότερα, απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική και δημοκρατική λύση του Συριακού». (αναλυτικά)


 

Επιστολή του Χρ. Καραγιαννίδη στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Επιστολή του Χρήστου Καραγιαννίδη, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ προς τους επικεφαλής των εθνικών Κοινοβουλευτικών Αντιπροσωπειών. (αναλυτικά)


 

«Οι μάσκες πέφτουν... μετά τους ρομά και τους μετανάστες στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ»

"Οι μάσκες πέφτουν.... μετά τους ρομά και τους μετανάστες στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ", σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής στις εταιρείες ύδρευσης. (αναλυτικά)


 

Χάρτης για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη

Mε έναν χάρτη αποτυπώνει η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κ. Νοτοπούλου, την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. (αναλυτικά)


 

Η πακιστανική κοινότητα καταγγέλλει τους εκβιασμούς του Πακιστανού πρέσβη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στα γραφεία της στην Αθήνα, η πακιστανική κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» προκειμένου να αντικρούσει κατηγορίες που δέχεται από τον πρέσβη του Πακιστάν. (αναλυτικά)


 

«Όχι» του Εφετείου στην έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της Μάλτας για έκδοση, ενώ διέταξε επίσης να αφεθεί ελεύθερη. Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο Στέλιος Κούλογλου και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, Ντέιβιντ Κάζα, ζητώντας και οι δύο να δοθεί άσυλο στη μάρτυρα. (αναλυτικά)


 

Οκτακόσιοι αστυνομικοί επιστρέφουν στην αστυνόμευση της Αττικής

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξασφάλισε 800 αστυνομικούς, οι οποίοι θα διατεθούν άμεσα για την αναβάθμιση της προληπτικής και εμφανούς αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο. (αναλυτικά)


 

Επίθεση με άρωμα υποκόσμου στον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων

Ο Δημήτρης Παρθένης δηλώνει ότι η επίθεση σχετίζεται με τα ιδιωτικά συμφέροντα που θίχτηκαν, αφότου η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε εκδίωξη της εργολαβικής εταιρείας και υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τις/τους εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα, εξοικονομώντας πόρους για το νοσοκομείο. (αναλυτικά)


 

Ο άνθρωπος που ξέρει πολλά για την υπόθεση «Noor 1»

O ιρανικής καταγωγής Τούρκος υπήκοος Νατζί Σερίφι Ζινταστί, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014, βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών διωκτικών αρχών εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα. (αναλυτικά)


 

Διαβούλευση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών για το Mεταφορικό Iσοδύναμο

Διαβούλευση με αντικείμενο το σχέδιο νόμου που θα εισάγει στις νησιωτικές κοινωνίες την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.), οργανώθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση με 3 εκατ. ευρώ των Δωδεκανήσων και των νησιών Β. Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ροές

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές, με προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε διαβούλευση με τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και χρηματοδοτούμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των νησιωτών». (αναλυτικά)


 

Άνοδο 41,7% κατέγραψε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2018

Με το «δεξί» μπήκε το 2018 για την οικοδομή στη χώρα, καθώς τον Ιανουάριο εφέτος ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας σημείωσε άνοδο 41,7%. (αναλυτικά)


 

Το φθινόπωρο η παράδοση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας Β. Μίχα, προέκυψε ότι το νέο νοσοκομείο του νησιού θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος αξιοποίησης των ακίνητων του υπ. Εργασίας

Δύο ξεχωριστές προσκλήσεις απευθύνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

Κονδύλι 15 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση δημοτικών κτιρίων για νέα τμήματα φροντίδας νηπίων και βρεφών

Εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης κτιριακών χώρων που ανήκουν σε δήμους, καθώς και το κόστος προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών και νηπίων, ενέκρινε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με σχετική απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». (αναλυτικά)


 

2ος Αγώνας Δρόμου Πεδίου του Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» την Κυριακή 15/4

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγώνας Δρόμου Πεδίου του Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς». (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΣ: Επιχορήγηση 330.000 ευρώ στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την αποκατάσταση όψεων του ιστορικού Δημαρχιακού Μεγάρου

Η χρηματοδότηση του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠΕΣ. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)